Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, vatandaşlardan son zamanlarda dolandırıcıların kullandığı ‘Adınız FETÖ'ye karıştı' şeklinde gelen telefonlara inanmamaları gerektiğini söyledi. Hakim, savcı, polis gibi kamu görevlilerinin kesinlikle para istemeyeceğini yineleyen Bilgiç, "Eğer suçluysa polis onu gider alır. Vatandaşlarımız kendilerini arayanlara sorsun, ‘Sen beni nasıl kurtaracaksın?' diye." dedi.
Telefon dolandırıcıları bu kez de FETÖ üzerinden vatandaşları mağdur ediyor. Telefonla aradıkları kişilere ‘Adınız FETÖ'ye karıştı. Kurtulmak için para yatırmanız gerekiyor' gibi sözlerle kandırarak vatandaşın yıllarca biriktirdiği parayı gasp eden dolandırıcılara karşı İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç'ten uyarı geldi.
Yıllardır üzerinde durulmasına rağmen vatandaşın telefonla arayan kişilere kanmaya devam ettiğini aktaran Bilgiç, "Maalesef bu konunun üstünde çok fazla durmamıza rağmen sıkıntılar devam ediyor. Vatandaşlarımız maalesef bu tuzağa düşüyor. 2 hafta içerisinde 12 kişiye suçüstü yaptık. Vatandaşımız başta hakim savcı polis olarak kendilerini arayanlara, ya da adınız FETÖ'ye karışmış sizi kurtaracağız diye arayanlara itibar etmesin. Bir kere dolandırmak istedikleri insanları uzun süre telefonda tutuyorlar." diye konuştu.
"SUÇLUYSANIZ POLİS ZATEN SİZİ BULUR"
Vatandaşlara seslenen Müdür Bilgiç, açıklamalarına şöyle devam etti: "Dolandırılmamak için en önemli etken insanın kendisinden emin olması. Suç işlemiş bir kişi de olabilir. Ama savcı hakim polis gibi kamu görevlilerinin para istemesi gibi bir durum yok. Eğer suçluysa polis onu gider alır. Vatandaşlarımız kendilerini arayanlara sorsun, ‘Sen beni nasıl kurtaracaksın?' diye. Kimse para istemez. Bizden bir telefon gelirse karakola ifade vermeye davet ederiz."
Editör: TE Bilişim