DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Manisa Şehzadeler Belenyenice Barajı’nda çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘Manisa’da bu yıl tamamlamayı hedeflediğimiz 7 barajdan biri olan Belenyenice Barajı’nda % 98 fiziki gerçekleşme oranına ulaştık. Vana odası hariç tüm imalatlar tamamlandı. Vana kabullerini yaptık. 1 ay içerisinde vana odasının inşasını da bitirip, yılsonu gelmeden su tutmayı hedefliyoruz” dedi.

Manisa Şehzadeler Belenyenice Barajı’nın gövdesinin temelden 33 metre yükseklikte olacağını ifade eden DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilen barajın gövdesi için 259 bin 600 m3 dolgu yapıldığını açıkladı.

2 MİLYON 100 BİN LİRA DAHA FAZLA KAZANDIRACAK

Belenyenice Barajı’nın 800 m3 su tutma kapasitesine sahip olacağını belirten Kaya Yıldız “ Manisa’da 1070 dekar araziyi borulu basınçlı sistem ile sulayacak baraj, bölge ekonomisine de hayat verecek. Üreticilerimiz hem tarlalarını daha ucuz maliyetle sulayacak, hem de ürün çeşitliliği elde edecek. Proje devreye girdikten sonra Manisalı çiftçimiz 2021 yılı rakamlarıyla yılda ortalama 2 milyon 100 bin lira daha fazla kazanacak. ” diye konuştu. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim