Murat BAYBATUR
AK Parti İl Başkanı
"Bayramı kardeşliğimizin, birliğimizin, beraberliğimizin pekiştirilmesi için bir fırsat olarak görüyorum. Bunun da hep böyle görülmesini canı gönülden istiyorum. Zira bayramlaşmak barışmaktır, bayramlaşmak kucaklaşmaktır, bayramlaşmak yardımlaşmaktır. Bayramlar, sevginin, şefkatin, vefanın, merhametin, dayanışmanın doruk noktaya ulaştığı günlerdir. Bayram, paylaştıkça anlam kazanır. Onun için gelin, bu mübarek kurban bayramında birbirimize daha bir candan sarılalım, birbirimizin yaralarını saralım, birbirimizin imdadına koşalım, sevinçte de kederde de bir olduğumuzu gösterelim. Bayramlar bunun için vardır; zenginin yoksulu, varlık sahibinin ihtiyaç sahibini, hayırseverlerin yetimleri sevindirmesi için bir fırsattır bayramlar, bunu böyle anlamalı, böyle kabul etmeliyiz. Bizi asırlardır birbirimize bağlayan, birbirimize kardeş kılan bu yardımlaşma ve dayanışma ruhudur. İnanıyorum ki, bu bayramda da bu ruhu gösterecek, birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılacağız. Bu düşüncelerle Mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi dileklerimle kutluyor, bayramın Manisalı hemşerilerimiz, ülkemiz, milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını diliyorum."

Özgür ÖZEL
CHP Manisa Milletvekili
"Hakça paylaşımın, dayanışmanın, kardeşliğin, barış ve huzurun egemen olduğu Bayramlar, yaşadığımız zor günleri bir nebzede olsa unutturmakta, umudu yeşertmektedir. Ancak bu bayramı da yine buruk bir şekilde karşılıyor, Soma'daki 301 canımızın acısını ve yakın coğrafyamızda devam eden savaşı, yaşanan insanlık dramını yüreğimizde hissediyoruz. Böylesi bir bayram gününde, bir kez daha Soma'da hayatını kaybeden madenci kardeşlerimizi rahmetle anıyor, geride kalanların yaralarını sarmak, güç koşullarda ekmeğini kazanan, alın teri döken tüm maden emekçilerimizin yaşadığı zorluklara çözüm bulmak için mücadeleye devam edeceğimizin altını çiziyorum. Bugün, dünyamızda ve bölgemizde yaşanan insanlık dramının artık son bulmasını ve Soma'daki gibi büyük acıların, göz göre göre gelen büyük faciaların ise bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Bugün, yüreği yanan tüm evlatların, tüm ana babaların acılarına bir kez daha ortak oluyor ve gözyaşının yerini sevince bırakmasını diliyorum. Savaşların son bulduğu, işsizliğin, yoksulluğun, baskıların ve yasakların olmadığı bir ülke ve dünya özlemi ile tüm yurttaşlarımızın ve Manisalı hemşerilerimin Kurban Bayramını en içten dileklerime kutluyorum."

Çağrı TUATAY
MHP Şehzadeler İlçe Başkanı
"Bayramlar, birliğin, beraberliğin, kavuşmanın ve özlemleri dindirmenin, aynı zamanda manevi sorumlulukların da hatırlandığı özel günlerdir. Mübarek Kurban Bayramı'nı kutladığımız bugünler; yardımlaşmanın, darda kalanları hatırlamanın, yolda kalmışları gözetmenin, mahzun ve mağdur kalmışlara yaklaşmanın daha çok olması gereken zamanlardır. İnancımız, erdemlerin en üstünü olarak; gelmeyene gitmeyi, vermeyene bağışlamayı ve kötülük edene iyilikle mukabele etmeyi öğütlemişken, bayramlarda kucaklaşmanın, küslerin barışmasının manevi bir yükümlülük olduğu daha iyi anlaşılacaktır. Yüce Allah'a manen yaklaşmanın ve ulaşmanın en yoğun yaşandığı günlerden olan Kurban Bayramı; aynı zamanda, cömertliğin, rahmetin ve bereketin de her yerde belirdiği, boy attığı bir döneme işaret eder. Ayrıca aziz millet fertleri arasında; kavuşmanın, kucaklaşmanın ve buluşmanın yaşandığı bir dönem olan bayramların, sosyal hayatın nizamı bakımından vazgeçilemez ve yeri doldurulamaz bir özelliği bulunmaktadır. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygusunun güçlendiği, kolektif tavır ve davranışların belirginleştiği ve en önemlisi ?biz' duygusunun ön plana çıktığı bayramların, millet hayatımızda çok önemli bir yeri vardır. Bin yıldır sevinçte ve tasada, zaferde ve mağlubiyette, mutluluk ve üzüntüde bir araya gelerek sağlam ve ayrılmaz bir bütün oluşturmuş olan Büyük Türk Milleti'nin bütün fertleri, sadece bayramlarla sınırlı kalmadan, her zaman ve her daim birlikte olmanın azami sorumluluğunu yerine getireceklerdir. Unutulmamalıdır ki, Türk milletini oluşturan fertler arasına ekilmek istenen nifak tohumlarının, kardeşlik bağında ayrılık olarak yeşermemesi için herkesin bilinçli ve sağduyulu hareket etmesi gerekmektedir. Bayramların anlamına ve ruhuna uygun olarak; içinden geçtiğimiz süreçte imal edilen ve milletimizin bağrına saplanmak istenen sahte gündemler üzerine hepimizin sağlıklı ve mantıklı bir şekilde tekrar düşünmesi ve sonucunda gerekli davranışı sergilemesi çok önem arz etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, mensubiyetinden gurur duyduğumuz Büyük Türk Milleti'nin ve Türk-İslam âleminin Kurban Bayramı'nı kutluyor, bütün Manisa halkına güzel bir bayram geçirmelerini içtenlikle temenni ediyorum."


Onur BAYLAN
MHP Yunusemre İlçe Başkanı

" İslam alemi olarak bir mübarek kurban bayramını daha idrak etmekteyiz. Öncelikle, bu önemli ve anlamlı günlerin ülkemiz, milletimiz, bütün İslam alemi ve insanlık için hayırlara vesile olması dileklerimi ifade etmek istiyorum
Millet olarak; sevgi ve hürmetin, yardımlaşma ve dayanışmanın, inanç ve ihlâsın eşsiz örneklerine şahit olacağımız mübarek Kurban Bayramı'na ulaşmanın heyecanı içindeyiz. Bilindiği üzere bayramlar, iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı müstesna günlerimiz, diğer yandan da, kin, nefret ve düşmanlık gibi kötü duyguların köreltildiği, dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştirildiği ortamlardır. İnancımız, erdemlerin en üstünü olarak; gelmeyene gitmeyi, vermeyene bağışlamayı ve kötülük edene iyilikle mukabele etmeyi öğütlemişken, bayramlarda kucaklaşmanın, küslerin barışmasının manevi bir yükümlülük olduğu unutulmamalıdır. Vatandaşlarımız arasındaki karşılıklı ikram ve iltifatlar, güzel söz ve dilekler, iyi niyet ve anlayışlı yaklaşımlar kardeşlik duygularını perçinleyerek, birlikte yaşama iradesine çok değerli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.Bin yıldır sevinçte ve tasada, zaferde ve mağlubiyette, mutluluk ve üzüntüde bir araya gelerek sağlam ve ayrılmaz bir bütün oluşturmuş olan Türk milletinin bütün fertleri, sadece bayramlarla sınırlı kalmadan, her zaman ve her daim birlikte olmanın azami sorumluluğunu yerine getireceklerdir. Türk milletini oluşturan fertler arasına ekilmek istenen nifak tohumlarının, kardeşlik bağında ayrılık olarak yeşermemesi için herkesin bilinçli ve sorumlu davranması gerekmektedir.Ayrıca; Mübarek topraklarda hac farizasını yerine getiren Müslüman kardeşlerimizin Allah ibadetlerini kabul etsin. Kabe'de Arafat'ta, Mina'da, Müzdelife'de yaptıkları duaları makbul eylesin. Bütün hacılarımızın hayırlısı ile memleketlerine dönmelerini, sevenlerine kavuşmalarını temenni ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, her yöresiyle ve kesimiyle bir bütün olan aziz milletimizin,MANİSA LI hemşerilerimizin mübarek Kurban Bayramını kutluyor, bu kutlu günlerde sonsuza kadar bir arada yaşamayı temenni ediyor, bütün vatandaşlarımıza sağlık, huzur ve mutluluk diliyoruz. Kurban Bayramı'nın Milletimizin diriliğine, mazlumların kurtuluşuna, insanlığın huzur, barış ve hidayetine vesile olmasını diliyoruz."

Editör: TE Bilişim