Manisa Ak Parti İl Teşkilatının eski başkanı Murat Baybatur, partisinden milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Manisa'nın tanınmış simalarının yer aldığı tören duygu dolu anlara sahne oldu. Şehzadeler ve Yunusemre Belediye Başkanları Ömer Faruk Çelik ile Mehmet Çerçi'nin konuşmlarında partililer slogan atarak Baybatur'a destek verdi.


"BU COŞKU TESADÜF DEĞİL"
Törenin açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Murat Baybatur'a milletvekiliği yolunda başarılar diledi. Gürcan, "Bende 31 Ocak'ta seçilmiş yeni göreve gelmiş taze il başkanıyım. Bizim tazeliğimiz o kadar taze değil gibi. Önceden de il başkanlığı yapmış bir kardeşinizim. 2002'de bu yola Murat Baybatur kardeşimizle beraber çıktı. Bu teşkilatın içinde 12, 13 senedir hiç ayırlmadan yoluna devam etti. Hep kendini sevdirdi. Bu salonun coşkusu ve güzelliği tesadüf değildir. Murat kardeşimizi tebrik ediyorum. Allah çıktığı yolda muhafakiyetler versin" dedi.

"BU KALABALIK HERKESE NASİP OLMAZ"
Murat Baybatur'u ilk tanıdığında çevresinde çok sevilen öncü bir kişilik olduğunu belirten Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Murat Baybatur ile uzun yıllar boyunca aynı davadaki yolculuğumuz devam etti. Kurucu il yönetim kurucu üyeliği, gençlik kolları başkanlığı, il başkan yardımcılığı ve en uzun AK Parti il başkanlık görevini yerine getirdi. Ben değerli kardeşime başarılar diliyorum. Rabbim kendisine ailesi, sevdikleri ve teşkilatımız için hayırlar nasip etsin. Bugün biz Manisa'yı silip süpüreceğiz diyen partilerin toplayamadığı kalabalıkla aday adaylığı açıklamak herkese nasip olmaz. Bu bir sevdadır, hizmet yarışıdır." diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI AĞLADI
Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, aday adayı Murat Baybatur'un geçmişinden bugüne geldiği dönemlerden bahsederken duygu dolu anlar yaşandı. Sık sık konuşmasına ara veren Mehmet Çerçi, AK Partili gençlere Murat Baybatur'u örnek gösterdi. Çerçi, "AK Parti bir avuç arkadaşımız tarafından kuruldu. Bizde o kurucular arasındaydık. Uzun bir yolculuğa çıktık. O zamanın yağız delikanlısı Murat kardeşimle beraber yürüdük ve kademe kademe yükselerek buralara kadar geldik. Bu yağız delikanlı zalime karşı mazlumun yanında durarak, engelleri aşa aşa bugünlere geldi. İl başkanlığında 4 seneye yakın önemli bir görevi icra etti. Bu güne kadar hiç talep etmeden, talep edilen adam olarak, uzun istişareler sonucunda adaylığını açıkladı. Milletvekili olarak da kendisine çok önemli görevler düşeceğinden eminim. Kendisi de hakkıyla bunu yapacağına inanıyorum. Kendisine çıktığı bu yolda yürekten başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

CENGİZ ERGÜN'Ü HUKUKLA TEHDİT ETTİ
MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü evsel katı atıkların su faturalarına yansıtılması konusuna karşı çıkması nedeniyle eleştiren Mehmet Çerçi, "Manisa Büyükşehir Belediye başkanın ayakları yerden kesilmiş, ?hukuk tanımam' diyor, bu maddeyi tanımam diyor. Buradan büyükşehir belediye başkanına sesleniyorum. Meclis çoğunluğu demek milletin iradesi demek. Milletin iradesine karşı bir şey yapamazsın. Bizleri de millet seçti, büyükşehir meclisini de millet seçti. Bunun hesabını hukukta yargıda verirsin. Gör bakalım ne olacak" dedi.

"BU DAVAYA HERŞEYİMİZİ VERDİK"
Murat Baybatur, Manisa'ya hizmet etmekten duyduğu onuru ve gururu ifade ederek "Siyasete 1995 yılında girmiştik. Milli görüş hareketinde Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik kardeşimiz benim bu siyaseti harekete girmeme vesile oldu. Bu siyasi harekette çok değerli insanları tanıdım. Bülent Arınç bizlerin rol modeliydi. Programlarında kendisini büyük aş k ve şevkle dinliyorduk. Beraber bu işi dava olarak gördük. Gece gündüz demeden bütün her şeyimizi vakfettik. Arkadaşlarımızla beraber bu davamıza gençliğimizi aşkımızı vakfettik. Siyaset bizler arkadaşlarla beraber koltuk için yapmadık. Elbette siyasette hedef olacaktı. Biz bu hedefe giderken edepsiz olmayacağız dedik. Edep içerisinde hareket edeceğiz. Sizler gibi dostlarımız bizleri bugün yalnız bırakamadı. Sağ olun var olun. Biz de bugün aday adaylığımızı açıklıyoruz. Dualarınızı bizden esirgemeyin. İster listede olalım ister olmayalım. Bizler davamızın insanlarıyız. Bu partinin neferiyiz. Yerimiz neresi olursa olsun bu davanın bu partinin neferi olmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Her zaman sizin emrinizde olacağız" diye konuştu.




Eren EKİNCİ
Editör: TE Bilişim