İşte Ergün'ün açıklamalarından satırbaşları;

MHP LİDERİ BAHÇELİ'NİN GELİŞİ

"35 günlük bir süre içerisinde MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'yi Manisa'da ağırlamaktan çok memnun olduk. İlçelerimizde bitirdiğimiz ve temelini attığımız hizmetleri vatandaşlarla paylaşmaktan onur duyduk. Genel Başkanımızın gündeme ilişkin önemli açıklamaları oldu. Tabii biz sadece 4 ilçeyi bir güne sığdırabildik. İnşallah diğer ilçelerimizin açılışlarını da yapacağız. Hizmet durmuyor, biri bitiyor, biri başlıyor.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ'NİN SON OTURUMU

En büyük yatırımlarımızdan birini de MASKİ yapıyor. 46 milyon TL'lik arıtma tesisimiz var. Biz her ay projelerimizi tek tek sayacağız. Ben her ortamda her zaman şunu söylerim, hizmetin siyaseti olmaz. Bu makamlar hizmet makamları. Seçildiğimiz günden itibaren rozetimizi çıkardığımızı hep ifade ettik. Ne hikmektir mecliste canı sıkılan bazı siyaetçilerimiz keyifleri estiği zaman ya da başka düşüncelere girdiği zaman sorun çıkarıyor. Daha seçime 16 ay var. Hükümet öne çekmediği sürece durum bu. Bazı siyasilerimiz kendi düşüncelerinden dolayı Cengiz Ergün fazla iş yaptı, artık yapmnasın diyor. Siyasi bir karar aldılar. Ben hesap adamıyım. Hesaba bakarım. Önüme rakamları koyarım, buna göre hareket ederim. 2015 yılında bütçe kriterlerinde Manisa Büyükşehir Belediyesi 1. oldu.

2016 YILINDA BÜTÇEDE 30 BÜYÜKŞEHİR ARASINDAN 2.YİZ

Bu hafta içerisinde 2016 yılının verileri de geldi. İlk defa buradan söylüyorum. 30 Büyükşehir arasında Kocaeli Belediyesi'nden sonra 2. oldu. 2015 verileri 4 kriter üzerinden yapılmıştı. Bu kriterde kalsaydı Manisa BŞB yine birinciydi. Bu defa kriterler 8'e çıktı. Buna rağmen yine Manisa Büyükşehir Belediyesi ikinci olmuştur. Ben kendimi yine birinci görüyorum. İlk 4 kritere baktığımda birinciyiz. Biz buna uygun bütçeler hazırlıyoruz. Yapacağımız yatırımların planlamasını yapıyoruz. 2 madde önce siz Büyükşehir'in bütçesini onaylıyorsunuz, iki madde sonra Büyükşehir'in yapacağı yüzde 8-10 civarındaki artışı reddediyorsunuz. 

"NEDEN BENİ BORÇLANMAYA GÖTÜRMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ?"

750 milyon TL gelir olarak planladığımız 2018 yılında 75 milyon TL alınmayacak. Bu Büyükşehir bütçesinden. Mecliste yatırımına borçlanmaya izin verdik diyorlar. Neden beni borçlanmaya götürüyorsunuz? Bizim elektriğimizde artış var, dolar aldı başını gitti, alınan malzemelerde artış var, personel gideri var. Bunları yok sayıyorlar, 'Cengiz daha fazla iş yapmasın' diyorlar. Çoğu Büyükşehir Belediyesi aylık olarak artışlarını gösteriyorlar. MASKİ'ye gelelim. Suda herhangi bir artış getirmiyoruz. Biz Büyükşehir'in hizmet bedeli olarak abone başına ayda bir bedel almak istedik. Bunu birçok Büyükşehir Belediyesi alıyor, bir tek biz almıyorduk. Abone başına 3 TL'lik bir bedel talebinde bulunduk. Atıksu arıtma tesislerimiz var. Oralardan aldığımız yüzde 30'luk payı yüzde 40'a çıkaralım dedik.Ankara'da atıksu arıtma yüzde 50, Balıkesir'de yüzde 50, Denizli yüzde 46,5, Eskişehir yüzde 50, İzmir yüzde 81, Kocaeli yüzde 50, Malatya yüzde 25, Manisa yüzde 30, Tekirdağ yüzde 50. Biz bu 30'u 40 yapalım dedik. Bunu da toplamı yıllık 50 milyon TL yapıyor. Meclis 'biz sana bu zammı vermiyoruz' dedi. Hem Büyükşehir'de, hem MASKİ'de vermediler. AK Parti ve CHP her ne hikmetse birleşti. 

'BEKLER' AÇIKLAMASI

Ben orada ilçeler saydım, 'neden bep bizim ilçelerimizi sayıyorsun' dediler. Bakın, oraya yatırım yapılmayacak diye bir şey yok. Büyükşehir bütçesi ve MASKİ bütçesiyle zaten yapılacak. Sadece orada örneğin 15 iş bekleyecek. Ben bunu söylemek istedim. Saydığım ilçelere yatırımlar tabii ki yapılacak. Bu, o ilçedeki yatırımların 10'dan 5'e düşmesi demek. MASKİ ve Büyükşehir'in toplamda 125 milyon TL bütçesi azaldı. Siyasi olarak troller istedikleri gibi yazabilirler. İnsanlara algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bunlar sosyal medyada her zaman okuduğumuz şeyler. Biz hizmetimize devam edeceğiz. İmkanlarımız dahilinde hizmetimizi yapacağız. 

REDDEDİLEN GELİR TARİFESİ ÖNÜMÜZDEKİ MECLİSTE TEKRAR GÖRÜŞÜLECEK

AK Parti ve CHP grubunun reddettiği gündem maddesine ilişkin yeniden görüşülmesi için müraacatları yaptım. Kanunen belediye başkanı verilen kararın ardından yeniden görüşülmesi için 7 gün içerisinde başvuru yapabiliyor. Ben de başvurumu yaptım, Valilik kanalıyla da ilgili mercilere gönderildi. Aralık ayının 2. haftasında bu konu yeniden görüşülecek. Bu değişir, değişmez bilemiyorum. Ben hesap noktasında bakıyorum. Elektrik yükselmedi diyorlar, yüzde 15 zam yapılmış, bu net bir şekilde görülüyor. MASKİ bünyesinde bin 759 kişi çalışıyor. Asgari ücret artacak, bu zaten cepten karşılanacak. Mazot geçen sene ne kadardı, bu sene ne hale geldi? MASKİ'nin araçları su yatmıyor, mazot yakıyor. MASKİ'nin aylık mazot gideri 1 milyon TL. Kepçeler çalışıyor. Sen hiçbir zam yapmayacaksın ama giderlerini aynı yapacaksın. Bu nasıl bir şey? Ben anlamıyorum

AK PARTİLİ BELEDİYELERİN YAPTIĞI ZAMLAR

Büyükşehire gelince hayır, kendilerine gelince evet. Şimdi size yapılan zamları okuyacağım. Ahmetli, yüzde 3.40'la yüzde 104.17 zam yapıyor. Demirci 3,23 ile yüzde 60 zam yapıyor. Rekor Gölmarmara'da. Yüzde 12,5 ile yüzde 650 zam yapıyor. Be insaf! Kırkağaç yüzde yüz. Saruhanlı 1,27 ile yüzde 110. Soma 4,17 yüzde 66,67 oranında zam yapıyorlar. Sen de yapma bu zamları. Sen niye arttırıyorsun gelirlerini? 11 ilçenin 11'i de zam yapacak, Büyükşehir'e gelince 'sen hizmet yapma Cengiz' diyecekler. İşin aslı bu. Bekler derken ben bunu anlatıyorum. Yapamazsın, imkanın dahilinde hareket edeceksin. 50 milyon ne demek biliyor musunuz? 25 mahalleyi yapma demek. Bunun zararını bedelini halkımız ödeyecek. Ben daha nasıl açık konuşayım bilmiyorum. Bu mantığı anlamış değilim. Ben yüzde 30 düşürelim dedim. Kanunen düşüremezler. İşin aslı astarı budur. Biz her şeyi hazırladık, şimdi bize sen 50 milyonluk hizmet yapma diyorlar. Şaka gibi. Bunu iddia ederim, cazibeli 3-4 il dışında suyu en ucuz kullandıran belediye Manisa Büyükşehir Belediyesi. 

"CENGİZ ERGÜN'E KİM ÇATIYORSA BATIYOR"

Yıllarca vatandaşlara içerisinde fare olan, yılan olan depolardan su içirdiler. Biz hepsini yeniledik. Sonra da gelip saçma sapan MASKİ'nin suyu kirliymiş diyorlar. Sen önce yıllarca vatandaşa verdiğin suya bak. Bunların hepsi siyasette çıkar uğruna verilmiş demeçler. Basının önünde şov yapmakla bu iş olmuyor. Bu güne kadar yaptınız mı? Maksat üzüm yemek değil. Cengiz Ergün'e sataşarak kendisine prim yapacağını sanıyor. Cengiz Ergün'e kim çatıyorsa batıyor. Allah'tan mıdır nedir bilmiyorum. Bu da Allahtan. İsim vermeyeyim. Örnekleri kamuoyu biliyor. Doğru burada, kayıtlarda. 476 depoyu bitirmişiz şu ana kadar.
 

Editör: TE Bilişim