Şehzadeler Toplum Sağlı Merkezi, Ekim'in 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı' olması nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda stant kurup,

hem kadın hem de erkekleri meme kanseri konusunda bilgilendirdi. Standa gelen vatandaşlara birer balon hediye edilip, yakalarına pembe kurdela katıldı.

Şehzadeler Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzman Dr. Müjde İlgün, meme kanserinin günümüzde toplumda yaygın olan kanser türünden olduğunu ifade etti. Meme kanserinde erken teşhisin çok önemli olduğuna dikkati çeken Uzm. Dr. İlgün, 20 yaş üzeri kadınların her ay kendi kendilerine muayene yapabileceğini söyledi. Uzm.Dr. İlgün, "Kadınlarımız adet başlangıcından 7-10 gün sonra bir kez bile olsa evde kendi muayenelerini yapmaları gerekir. Adet görmüyor yani menopozda ise yine her ay, kendilerinin belirleyeceği günlerde düzenli meme muayenelerini yapabilirler. Eğer yaptıkları muayenede meme uçlarında akıntı, kanama, göğüslerinde bir kitle veya göğüslerinde şekil bozukluğu tespit ediyorlarsa vakit geçirmeden doktora başvurmaları gerekir. Çünkü meme kanserinin tedavisinde erken tanı çok önemlidir. 20 yaşından sonra kadınlarımız mutlaka senede bir veya iki defa mamografi çektirmeleri lazım" diye konuştu.

Şehzadeler İlçesi'ndeki kadınların meme kanserine karşı duyarlılık göstermeye başladığını dile getiren Uzm.Dr. İlgün, merkezlerindeki dijital mamografi cihazına günde en az 30 kadına momografi çektiklerini, ancak hedeflerinin ilçedeki 20 yaş üzeri tüm kadınlara ulaşmak olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim