Başkan Töz mesajında şu ifadelere yer verdi; “Değerli Türk Kızı! O kadar değerlisin ki Oğuz Kağan'ı, Bumin Kağan’ı, Bilge Kağan'ı, Kül Tekin’i, Attila'yı, Karamanoğlu Mehmet’i, Mehmet Akif'i,  Atatürk'ü bile sen doğurdun…

Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadını kadar emek verdim, diyemez.

Türk kadını, yüzyıllardır özlemini çektiği haklarına sahip olmada; en azimli, inançlı ve güçlü desteği Atatürk' ten almış ve çağdaş ülke kadınlarının önüne geçmiştir. Örneğin; İtalya' da kadınlar ancak 1948 yılında seçimlere girebilmişler. Japon kadınları ise seçim haklarını ancak 1950 yılında alabilmiştir. Medeni Kanun’ları aldığımız İsviçre' de ise, kadınlar haklarını 1971 yılına kadar alamazken, çağdaşlaşmada örnek aldığımız İsveç ve Danimarka gibi ülkelerde de durum farklı değilken, Türk kadınına 5 Aralık 1934 yılında seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır.

Bu kapsamda, kadınların da oy kullandığı ve 5. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisinin belirlendiği 8 Şubat 1935’de 17 kadın milletvekili Meclise girmiştir.

Türk Kadınına bu gururu ve özgürlüğü veren büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e her zaman minnettarız.”

Editör: TE Bilişim