Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Şehit ve Gazi Aileleri Koruma ve Kalkındırma Derneği Başkanı İbrahim Sagun ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte dernek üyelerini makamında kabul etti. Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Adnan Kaya, ilk ziyareti Başkan Ergün’e yapmak istediklerini belirterek, başka devlet büyüğüne ziyarette bulunmadıklarını kaydetti. Başkan Sagun, kendilerini kabul ettikleri için Başkan Ergün’e teşekkürlerini ileterek, “Şehit ve gazi ailelerine vermiş olduğunuz önemden dolayı da çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar taleplerimiz neyse Büyükşehir Belediyesi geri çevirmedi. Bizlerin de sizden birkaç talebimiz olacak. Şehit ve gazi ailelerimizin Soma’daki bölgesel ısıtma sisteminden indirimli olarak faydalanabilmesini istiyoruz” dedi. Bunun yanında dernek üyeleri engellilerin kullanabildiği üst geçitlerdeki asansörleri artık gazi ve şehit ailelerinin de faydalandığını belirterek teşekkürlerini iletti.

ÜST GEÇİTİN YERİ DEĞİŞECEK

Başkan Ergün, talepleri dinlemesinin ardından, “Şehit ve gazi aileleri Soma’daki bölgesel ısıtma sisteminden indirimli faydalanabilecek. Yapılan son Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında bunun kararını geçirdik. Toplamda 27 şehit ve gazi ailesi bu indirimden faydalanacak” dedi. Üst geçit konusuna da değinen Başkan Ergün, eski garaj önünde bulunan üst geçidin, eski garaj içinde uygulanmaya başlanan ‘Eski Garaj Yeni Proje’ kapsamında yakın bir zamanda hafriyat çalışmasından dolayı kaldırılacağını belirterek, uygun olan bir başka yere taşınacağını kaydetti. Başkan Ergün, “Şu anda İtfaiye’nin önündeki üst geçit çalışması da devam ediyor. En kısa sürede tamamlanacak” diye konuştu.

REHBER YOLU TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİLER

Dernek üyeleri bir diğer talepleri olan görme engellilerin kullanabildiği Rehber Yolu talebinde bulundu. Özellikle resmi kurumlarda rehber yolu ihtiyaçlarının olduğunu ifade eden dernek üyeleri, MASKİ’de bu rehber yolunun bulunduğu örneğini verdi.

“ENGELLİLERE YÖNELİK ÇOK BÜYÜK YATIRIMLAR YAPILDI”

Başkan Ergün, engellilere yönelik çok büyük yatırımların yapıldığını hatırlatarak, “Bütün kaldırımdaki düzenlemeleri gerçekleştirdik. Ama maalesef ki vatandaşlarımız araçlarıyla bu yolları yine de kapatıyor. Bugünlerde yine duba çalışması başlattık. Engelli vatandaşların geçebileceği noktalarda vatandaşların araba bırakmaması için çalışma başlattık. Esnaf tezgahlarıyla ilgili de artık ana arterlerdeki denetimler bize geçiyor. 1 Ocak tarihinden itibaren kaldırımlarda işgal olmayacak. Biz bununla ilgili anket çalışması yaptık, vatandaşın yüzde 90’ı işgal istemiyor. Kaldırımlar bizim, biz kaldırımda yürümek istiyoruz diyor. Esnaf da mevcut malzemesini dükkanın içinde kullanacak. Halkın söylediği bizim için geçerlidir. Dün bütün esnaflara broşürleri dağıtılarak bildirimleri yapıldı. Geçen dönem de bu böyleydi ama ilçelere yetkiler geçtikten sonra bunlar olmaya başladı.

SOSYAL AKTİVİTELER İÇİN YER TALEBİ

Dernek Başkanı Sagun, şehit ve gazi aileleriyle birlikte sosyal aktivitelerin yapılabileceği yer talebinde bulunurken, Başkan Ergün, kamu yararına çalışan dernekler arasından istenilen kriterlere uygun olanlara Oda ve Dernekler Binaları’nda yer verildiğini belirterek, BESOT ile iletişime geçmelerini istedi.

“MANİSA’DAN TÜRKİYE’YE YAYILACAĞIZ”

Başkan Sagun, derneğin ülke geneline yayılması için çalışma başlattıklarını belirterek, “Derneğin önündeki Manisa ifadesini kaldırarak Türkiye geneline yayılmayı hedefliyoruz. Yılbaşından sonra girişimlerimizi yapacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim