Başkan Ergün, "1924 yılından beri kutladığımız bu şanlı zafer, kahraman Türk ordusunun ve necip Türk milletinin topyekûn bir mücadeleyle kazandığı bir destanın hatırasıdır" dedi.

30 Ağustos  Zafer Bayramı'nın 95'inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan  Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı  Cengiz Ergün, "Bugün büyük Türk milletinin şanlı tarihine altın harflerle yazdığı büyük zaferin 95'inci yılını kutluyor olmanın heyecanını ve sevincini yaşıyoruz. Ulu önder  Mustafa Kemal Atatürk'ün "BAŞKOMUTAN" sıfatıyla 14 Ağustos 1922'de kolorduları harekete geçirdiği ve 26 Ağustos 1922'de kahraman Türk ordusunun Yunan işgal kuvvetlerine karşı başlattığı Büyük Taarruz'un zaferle sonuçlanmasının kutlandığı gündür 30 Ağustos. 1924 yılından beri kutladığımız bu şanlı zafer, kahraman Türk ordusunun ve necip Türk milletinin topyekûn bir mücadeleyle kazandığı bir destanın hatırasıdır" dedi.

"UNUTMAMALIYIZ"

Kurtuluş Savaşı'nın gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılması gerektiğini vurgulayan Başkan Ergün, "Cenab-ı Allah bu millete  Mustafa Kemal Atatürk gibi bir dehayı armağan etmiştir. Bu büyük lider, yokluk içinde ve işgal altındaki bir milleti şaha kaldırmış, esaret ya da manda değil, halkın kendi kendini yöneteceği cumhuriyet ilkesini bu aziz millete bahşetmiştir. Ulu önder  Mustafa Kemal Atatürk'ün, kahraman silah arkadaşlarının ve milyonlarca isimsiz kahramanın bu ülke için yaptıklarını asla unutmamak ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak hepimizin birinci görevi olmalıdır" ifadelerine yer verdi.

FENER ALAYINA DAVET

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda üzerlerine düşeni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, sözlerini şöyle tamamladı; " Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de atalarımızın kahramanlıklarını anmak, Başkomutan  Mustafa Kemal Atatürk'ün bu millet için yaptıklarını genç nesillere en iyi şekilde aktarmak için üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.  30 Ağustos Zafer Bayramı'mızı coşkuyla kutlamak için 20.30'da Sultan Camii önünden Fener Alayı düzenleyeceğiz, ardından Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştireceğimiz halk konserinde buluşacağız. Bu vesileyle tüm hemşerilerimi fener alayı ve konserimize davet ediyorum. Gelin  Manisa'mızı kırmızı-beyaza boyayalım. Bu duygularla  30 Ağustos Zafer Bayramı'mızı kutluyor; büyük önderimiz  Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene!"

Editör: TE Bilişim