Manisa büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında yapıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Meclis salonunda yapılan toplantıda 48 madde görüşülerek karara bağlandı.

Açılış ve yoklamanın ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Ergün şöyle konuştu: “Alman otomotiv devi Volkswagen’in Manisa’da fabrika kurması kesinleşti. Aldığımız bilgilere göre yaklaşık 1 milyar Euro yatırımla 2022 yılında faaliyete alınması gündemde.  2020 yılında başlayacak inşaatın ardından 2 yıllık süre içerisinde inşaatı bitmesi öngörülüyor. İlk etapta 4 bin personel istihdamı hedefleniyor. Bu önemli ve dev yatırımın Türkiye’ye ve Manisa’mıza gelmesi için emek veren başta cumhurbaşkanımız olmak üzere kıymetli bütün bakanlarımıza ve Manisa’mızın değerli milletvekillerine teşekkür ediyorum. Yapılacak yatırım hayırlı olsun. Bu dev yatırımın istihdama ve kent ekonomisine önemli bir katma değer sağlayacağı tartışmasız. 10 Ekimde büyük önderimizin Manisa’ya gelişinin 94’üncü yıldönümünü kutlayacağız. Bu vesileyle Atatürk’ü ve şehitlerimizi bir kez daha anıyorum. 19 Ekim’de muhtarlar gününü kutlayacağız. Günleri kutlu olsun 29 Ekim’de cumhuriyetimizin ilanının 96’ncı yıldönümünü kutlayacağız. Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla yakılan kurtuluş meşalesinin 9 Eylül 19922’de İzmir’in dağlarında çiçeklerin açmasının ardından taçlanan zaferi kutlayacağız. Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum.”

Editör: TE Bilişim