Başkan Ergün ziyarette, Alaşehir’e bağlı Kavaklıdere ve Yeşilyurt Mahallelerinde yapılacak olan üstyapı çalışmaları ile ilgili müjde verdi. 11 Aralık’ta mahallelerde yapılacak üstyapı işleri için ihaleye çıkacaklarını belirten Başkan Ergün, “Hizmetin siyaseti olmaz” dedi. 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü, MHP Alaşehir İlçe Başkanı Ali Uçak, ilçe yönetimi, belediye meclis üyeleri ve iş adamları ziyaret etti. Başkan Ergün’e, Başkan Uçak tarafından üzerinde nazar duası bulunan bir tablo hediye edildi. Ziyarette Alaşehir ilçesine yapılacak hizmetler ön plana çıktı. Başkan Ergün, ilçede belde durumundan mahalleye dönüşen Kavaklıdere ve Yeşilyurt Mahallelerinde altyapı çalışmalarının ardından üstyapı işi için 11 Aralık’ta ihaleye çıkacaklarının müjdesini Meclis Üyeleri Mehmet Erdal ile Halil Meres ile paylaştı. Meclis üyeleri de Başkan Ergün’e müjdeli haberi nedeniyle teşekkür etti.

“MANİSA İÇİN BÜYÜK BİR ŞANSSINIZ”

MHP Alaşehir İlçe Başkanı Ali Uçak, ziyarette yaptığı açıklamasında, “Sizle gurur duyuyoruz. Sizin yaptığınız hizmetlerle biz Alaşehir’de övünüyoruz. Manisa için büyük bir şanssınız. İlçemize yaptığınız hizmetler için çok teşekkür ediyoruz. Yeşilyurt ve Kavaklıdere mahallelerimizden belediye meclis üyesi arkadaşlarımız da buradalar. Kendileri de sağ olsunlar gece gündüz demeden oradaki ihtiyaçları, çalışmaları yakinen takip ediyorlar. Bizler de elimizdeki imkanlar doğrultusunda sizler tarafından hayata geçirilen hizmetleri gücümüz yettiğince yapmaya devam ediyoruz. Bu hizmetlerin Alaşehirli hemşerilerimize ulaşmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

“HİZMETİN SİYASETİ OLMAZ”

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, “Yeşilyurt ve Kavaklıdere belde durumundan mahalleye dönüşen büyük yerleşim yerlerimizden. Öncelikle buraların içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapılarını yaptık. Sadece Kavaklıdere’ye yaptığımız yatırım 10-12 milyon TL civarında. Bunların İller Bankası nezdinde ihaleleri yapıldığı için üstyapı ile ilgili olarak ihaleleri henüz yapılmamıştı. Bu durum bir polemik konusu haline getirildi. Kendileri yaptırıyormuş gibi bir tavır takınanlar oldu. Hizmetin siyaseti olmaz. Partisi olmaz. Ayrımcılık gözetmiyoruz. Bugüne kadar 200 mahallenin üzerinde altyapı çalışması yaptık. Cumhurbaşkanlığından ülke genelinde uygulanan yatırımları durdurma kararı bizlere de iletilmişti. Yeni bir ihaleyi yapamıyordunuz. Şimdi üstyapı çalışmaları için ihaleye çıkacağız. Şu noktanın da çok iyi bilinmesini istiyorum. Parayı veren MASKİ Genel Müdürlüğü, yani Büyükşehir’in bir kuruluşu. Sadece Gölmarmara ve Alaşehir ilçemiz için 550 bin metrekare taş ihalesine çıkacağız. Bunun maliyeti 20-25 milyon TL civarında. Her iki mahallemize de bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. 40-50 sene bu mahallelerimiz alt ve üstyapı sıkıntısı yaşamayacak” dedi.

Editör: TE Bilişim