Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “1. Dünya Savaşı’nın ardından İngilizler, Fransızlar, İtalyanlar ve Yunanlar ülkemizi işgal etme cüretini kendilerinde bulmuşlardır. Manisa’mız da işgalci Yunan askerleri tarafından 26 Mayıs 1919 tarihinde işgal edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük lider Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919’da yakılan kurtuluş ateşi hızla Anadolu’ya yayılırken, işgalcilerin Türk milletine yaşattığı zulüm ve işkenceler artıyor, gözü dönmüş alçaklar durumu tecavüz ve yağmaya vardırıyordu” ifadelerini kullandı.

“KAHRAMANLARIMIZIN İSİMLERİNİ ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİK”

30 Ağustos 1922’de Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kahraman Türk ordusunun ilan ettiği büyük zaferle birlikte Manisa’nın yaşadığı zulüm ve esaretin 8 Eylül 1922’de son bulduğunu vurgulayan Başkan Ergün, “İşgalci Yunan ordusu, kahraman ordumuzdan kaçarken şehrimizi ateşe vermiş, Manisa’nın yüzde 85’ini yakıp yıkarak, geriye enkaz bir şehir bırakmıştır. Fahrettin Altay komutasındaki birlikler Manisa’ya vardığında, geride yangınlar içinde bir şehir, binlerce masum insanın cesedi ve gözü yaşlı kadın ve çocuklar kalmıştı. Müftü Alim Efendi, Gördesli Makbule, Bakırlı Saçlı Efe, Demirci Akıncıları, İbrahim Ethem Bey ve daha nice isimsiz kahramanların bu önemli gün vesilesiyle ruhlarına dualar gönderirken, vatan uğruna toprağa düşmüş kahraman atalarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Çanakkale Şehitleri Müzemizin yanında Kurtuluş Kahramanları Anıtı’nı inşa ederek, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak adını saydığım bu kahramanlarımızın isimlerini ölümsüzleştirdik. Ruhları şad olsun” ifadelerine yer verdi.

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANDI

“Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 11 yılı aşkın süredir bu güzel şehrin daha da güzelleşmesi için mesai arkadaşlarımla birlikte canla başla çalışıyoruz. Şehrimizin kanayan yarası olan sorunlarına neşter vuracak, gelecek nesillere yaşanabilir şehir bırakacak çalışmalar yürütüyoruz. Bu bağlamda Cumhuriyet’in ilanından günümüze kadar bu şehirde valilik yapmış, belediye başkanlığı yapmış ve şu anda hayatta olmayan tüm büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Bu şehir için çalışan, bu güzel şehir için taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun diyorum. Bu duygularla güzel Manisa’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 98’inci yıldönümünü bir kez daha kutluyorum. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatan topraklarının kurtarılması, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün sağlanması yolunda verdikleri mücadele sırasında canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle gazilerimizi saygıyla anıyorum.”

Editör: TE Bilişim