Zabıtanın belediyelerin vitrini olduğunu belirten Başkan Ergün, vatandaşların sağlık, huzur ve güveni için Büyükşehir Zabıtası'nın 17 ilçede görev başında olduğunu belirterek, tüm zabıtaların haftasını kutladı.
Zabıta Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mesajında şunlara yer verdi:
"Şehir hayatının vazgeçilmez unsuru olan belediyeler bünyesinde, kuralları hak ve adalet çerçevesinde uygulayacak profesyonel birimlere ihtiyaç duyulmaktadır. Türk devlet geleneğinde bu ihtiyaçları karşılamak maksadıyla kurulan şehir hayatını takip etmek ile sorumlu teşkilatlar hep olmuştur. Ancak 1826 yılında İhtisap Nezareti'nin kurulması bugünkü belediye zabıtasının kuruluşu olarak görülmektedir. Kanun ve nizamlar çerçevesinde görev yapan, amacı halkımızın huzur ve esenliği olan zabıta teşkilatı, halkımızla birebir ilişki kurmaktadır. O açıdan zabıtalarımız, belediyelerin vitrini konumundadır. Halkımızın güvenli, sağlıklı ve müreffeh şehirde yaşamaları için zabıtanın üzerine düşen görev büyüktür. Yaptığı uygulama ve denetimlerle vatandaşlarımıza güvenli, sağlıklı ve düzenli bir yaşam alanı oluşturmaya gayret içinde olan Büyükşehir Zabıta ekiplerimiz, 17 ilçemizde görevlerinin başında özveriyle çalışmaktadır. Bugüne kadar yaptıkları fedakarca çalışmalardan dolayı başta Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Teşkilatımız olmak üzere vatandaşlarımızın huzur ve sağlığı için görevini özverili bir şekilde ifa eden tüm zabıta personelinin Zabıta Haftası'nı kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum."
Editör: TE Bilişim