Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa TV ekranlarında Özgür Hancıoğlu’nun sunumuyla gerçekleştirilen Kent ve Başkan programında dere yataklarında yürüttükleri çalışmalardan da bahsetti. İl genelinde dere yataklarının güvenli bir hale gelmesi, vatandaşın can ve mal güvenliğinin sağlanması için büyük bir özveri ile ekiplerin sahada olduğunu belirten Başkan Ergün, hayata geçirilen dere ıslah, korkuluk ve temizlik çalışmalarını anlattı.

“213 MAHALLEDE 10 KİLOMETRE DERE ISLAHI YAPTIK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, dere yataklarında su akışının sağlıklı bir şekilde olması için yaptıkları çalışmalardan birinin de betonarme ıslah işleri olduğunu söyleyerek, “213 mahallede 10 kilometre dere ıslahı yaptık. 30 kilometre de korkuluk imalatı yaparak can ve mal güvenliğini sağladık” dedi.

289 MAHALLEDE 5,5 KM KORUGE BORU DÖŞENDİ

Başkan Ergün, dere temizlik ile yol geçişlerini güvenli hale getirmek için koruge boru döşeme çalışmalarına da önem verdiklerini belirterek, “497 mahallemizde şu ana kadar 722 kilometre dere temizledik. İl genelinde ne kadar sıkıntılı dere yatağı varsa 8 tane kepçemizle hazır bir şekilde program dahilinde çalışmalarımız devam ediyor. Yaptığımız çalışmalarla 732 bin ton rüsubatı dere yataklarından uzaklaştırdık. 289 mahallede 5,5 kilometrelik koruge boru döşeme işiyle dere yataklarında yol geçişlerini güvenli hale getirdik” açıklamalarını yaptı.

DSİ’YE DE DESTEK VERİLİYOR

Geçmiş yıllarda aşırı yağışlarda bazı derelerde ve sulama kanallarında taşkınlar meydana geldiğini ifade eden Başkan Ergün, “Özellikle Saruhanlı – Gediz Kavşağı arasında 30 kilometre temizlik çalışması yaptık. Manisa merkezde Çaybaşı, Karaçay, Akmescit, Haydar, Tabak ve Bozköy deresi ile birlikte Safran Çayı’nı temizledik. 9 kilometrelik DSİ Sulama Kanalında çalışmalarımızda sona yaklaştık. Kırtık ve Bozköy deresinin de üst tarafındaki çalışmalarımızı tamamladık. Çalışmalarımızda DSİ’ye de destek veriyoruz. Hatırladığınız gibi geçtiğimiz yıllarda sulama kanalından taşan sular sorun yaratmıştı. DSİ sulama kanalındaki çalışma da tamamlanınca Manisa merkezde el atılmamış yer kalmayacak” dedi.

Editör: TE Bilişim