İmar konusuna da değinen Başkan Ergün, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılmakta olan Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerimize bağlı 15 mahalleyi kapsayan 1/5000 ölçekli ilave ve revizyon nazım imar planları ile 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar plan çalışmalarımızı en kısa zamanda meclise getirmeyi hedefliyoruz” dedi. Salihli ilçesine bağlı Adala Mahallesi’nde bulunan Atatürk Evi’nin restorasyon projesinin ihalesini gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Ergün, “2019 yılında meydana gelen depremde yıkılan Akhisar ilçemizdeki Karabörklü Caminin yerine yenisi yapacağız. Akhisar İtfaiye Amirliğimizi yeni stadyumun yakınlarında yapacağımız modern binaya taşımayı planlıyoruz. İtfaiyenin yerine ise Gençlik ve Kültür Merkezi yapacağız. Akhisar ilçemizin en işlek caddelerinden olan Şehit Polis Cemal Ilgaz Caddesi ve Hilaliye Caddesi’nde prestij cadde düzenlemesi yapılacak. Şehit Necdi Şentürk Parkı için de proje hazırladık. Yaklaşık 35 bin metrekarelik alanda, “Kültür Park” projemizi hayata geçireceğiz. Kula ilçemizdeki Yunusemre Caddesi’nde planladığımız sokak sağlıklaştırma projemizin ihalesi 4 Ocak tarihinde gerçekleştirildi” diye konuştu.

KIRKAĞAÇ VE AHMETLİ’YE DE PRESTİJ CADDELERİ GELİYOR

Kırkağaç ilçesinde kapalı halı saha projesinde yer tesliminin yapıldığını belirten Başkan Ergün, “Bu yıl içinde bu güzel projemizi de ilçemize kazandıracağız. Yine Kırkağaç ilçemizde Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Hizmet Binası ve Kırkağaç Belediyesi Garaj Hizmet Binası projeleri ilçe belediyemizin işbirliğiyle tamamlanacak. Bunun da ihalesi 15 Ocak’ta. Kırkağaç’a bir müjdemiz daha var. 53 sokak ve Atatürk Caddesi’ni prestij cadde yapacağız. Ahmetli ilçemizde Hükümet ve Demirciler Caddesi’nde altyapı çalışmalarının ardından prestij cadde işine başlayacağız. Ayrıca Atatürk Caddesi, Okul Sokak, Mezbaha Sokak ve Yonca Caddesi gibi alanlarda parke çalışmamız olacak” dedi.

ÇEVRECİ PROJELERE DEVAM

Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi’nde, 2020 yılında 231 bin ton evsel atığın bertaraf edildiğini kaydeden Başkan Ergün, “Burada yeni bir yakma tesisi inşa ediyoruz. Atıkların geri kazanımından gübre elde edilmesine ve enerji üretimine kadar çalışmalar yürütülecek. Şöyle ifade etmek gerekirse, bu tesisin tamamlanmasıyla 24,4 megawattlık enerji üretilerek yaklaşık 102.480 hanenin enerji ihtiyacının karşılandığı bir yer haline gelecek. Bununla birlikte evsel atıkların trenle taşınması projemiz kapsamında TCDD ile işletme protokolünü imzaladık. Projemizi inşallah bu yıl hayata geçirmemizle birlikte yılda 2 milyon kilometre daha az yol gidilecek ve buna bağlı olarak daha az gaz salınımı yapılacak. Ayrıca hafriyat toprağı ve inşaat yıkıntı atıkları geri kazanım tesisimiz için de makine alımlarını gerçekleştirdik. Zafer kalkınma ajansından hibe aldığımız Geri kazanım tesisimizi bu sene faaliyete almayı planlıyoruz. Sözün özü, durmayacağız, çalışacağız ve şehrimizi kalkındırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim