MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ramazan ayının müjdecisi, mübarek üç ayların son kandili Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Türk-İslam aleminin ve Manisalıların kandilini kutlayan Başkan Ergün, "Bu kutsal gece vicdan muhasebesi, kalp sorgulaması için iyi bir fırsattır" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mübarek üç ayların son kandili olan ve 21 Mayıs Cumartesi günü idrak edeceğimiz Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Ergün mesajında, "Her türlü olumsuz ve bunaltıcı gelişmeyi yaşadığımız bir zaman diliminde bir kez daha mübarek bir akşamın, kutlu bir Kandil'in manevi nuruyla aydınlanıyor, ruhumuz ısınıyor, ellerimizi semaya huşuyla açıyoruz. Berat Kandilini idrak edeceğimiz bu gecede; Yüce Rabbimizden dua ve yakarışlarla bağışlanmayı umuyor, himmet, hikmet ve hidayetine muhtaç olduğumuzu ümitle haykırıyoruz. 15 gün sonra kavuşacağımız Ramazan-ı Şerife'nin müjdecisi olan Berat Kandil'i aynı zamanda af ve mağfiret çeşmesi; ihsan ve mükafat hazinesidir. İnanıyorum ki, manevi yaraların sarılması, manevi buhranların, maneviyatta yaşanılan krizlerin tamir ve tedavisi Berat'ın eşsiz imkânlarıyla mümkündür. Bu kutsal gece vicdan muhasebesi, kalp sorgulaması için iyi bir fırsattır" ifadelerine yer verdi.
ANNE VE BABANIN HAYIR DUALARI ALINMALI
Berat Kandili'nin Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi olan yüce Allah'a sığınarak günahlardan arındıkları, ilahi lütuf ve bereketlere eriştikleri özel zaman dilimlerinden birisi olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, "Bu gecede kırgınlıklara son verilir, gönüller alınır, fakir fukara hatırlanır. Bu gece, ana baba ve akrabaların kandilleri tebrik edilmeli, hayır duaları alınmalıdır. Bu duygularla yüce Allah'ın hepimize günah yüklerimizden berat etmiş olarak Ramazan ayına girmeyi nasip etmesini niyaz ediyorum. Bu mübarek günler vesilesiyle ülkemizde saldırılarını arttıran terör belasının son bulmasını diliyorum. Hain saldırılar sonucu hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mübarek Berat Kandili'nin Türk-İslam alemine, ülkemize ve Manisa'mıza hayırlar getirmesini diliyorum. Tüm hemşerilerimin Berat Kandili mübarek olsun" dedi.
Editör: TE Bilişim