Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 102. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Bu günün yalnızca Türkiye’deki çocukların değil tüm Dünya çocuklarının ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu ifade eden Başkan Çerçi yayınladığı mesajında “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ulusal egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş gününü çocuk bayramı olarak ithaf etmesi, çocuklara verdiği değeri ve güveni göstermektedir. Çocuklarımızın kendilerini geliştirmeleri, araştıran, sorgulayabilen bireyler olarak yetişebilmesi için bizlere büyük görevler düşüyor. Bu anlamda bünyemizde kurduğumuz gündüz bakım evleri, spor tesisleri, kütüphaneler, çocuk kültür, sanat ve gençlik eğitim merkezleri ile çocuklarımızın geleceğe güvenli adımlarla ilerleyebilmesi için çalışıyoruz. Bu bayramda çocuklarımıza güzel bir sürpriz hazırladık. 23-24 Nisan tarihlerinde Yunus Emre Millet Çarşısı’nda düzenleyeceğimiz organizasyonda çocuklarımıza çekiliş ile çok güzel hediyeler vereceğiz. Tiyatro, Hacivat ve Karagöz Gösterisi, şişme oyun parkları ile düzenleyeceğimiz şenlikte çocuklarımız doyasıya eğlenecek. Etkinliğimize tüm çocuklarımızı ve ailelerini davet ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve tüm Dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor; geleceğin Türkiye’sini emanet edeceğimiz çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum” diye konuştu.

23 NİSAN ETKİNLİK PROGRAMI

10.00 - Yunus Emre Millet Çarşısı’nda şişme oyun parkları kurulacak, etkinlikte çocuklar palyaço ve maskotla eğlenirken onlara pamuk şeker, macun ikram edilecek.

16.00-17.00 saatleri arasında ise Yunus Emre Millet Çarşısı Etkinlik Salonu’nda çocuklara eğlenceli tiyatro gösterisi yapılacak.

18.00 - Millet Çarşısı’nda Hacivat ve Karagöz.

19.00 - Tasavvuf dinletisi, semazen gösterisi.

20.00 - Aynı alanda iftar yemeği verilecek.

21.00 - Yunus Emre Etkinlik Salonu’nda Ortaoyunu “İki Gözümüzün İstanbul’u” sahnelenecek.

23 NİSAN’DA 23 HEDİYE

Yunusemre Belediyesi çocuklara 23 Nisan’daki çekilişte 23 hediye verecek. 0-14 yaş aralığındaki çocukların başvurabileceği çekilişte 3 bisiklet, 5 tablet bilgisayar, 5 bluetooth kulaklık, 5 mangala, 5 satranç takımı dağıtılacak. 23 Nisan’da Millet Çarşısı’nda kurulacak olan çekiliş standında saat 10.00’dan iftar saatine kadar kayıt yapılabilecek. Başvuruların ardından aynı günün akşamı tiyatronun ardından çekiliş yapılacak. Çekiliş sırasında salonda olan çocuklar hediyelere hak kazanacak. Salonda olmayanların hediyeleri yedek kazananlara verilecek. Etkinlik, 24 Nisan’da da devam edecek.

 HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim