Manisa’nın Turgutlu ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi’nde bundan 20 yıl önce arsalarından geçen elektrik direğini kaldıramayan arsa sahipleri, 2 katlı binayı elektrik direğini evin balkonundan geçecek şekilde inşa etti. 8 yıl önce binayı alan Zikrettin Sakrınç da önceki sahipleri gibi bu şekilde oturmaya devam etti. Elektrik çarpma tehlikesinden dolayı balkona çıkamayan Sakrınç ve ailesi, direğin pencerelerinin önünü kapatmasından dolayı aynı zamanda dışarıyı da görmekte zorlanıyor. Zemininden çatı katına kadar yükselen elektrik direği ilk defa görenleri şaşırtırken, gözlerine inanamayanlar dönüp bir daha bakıyor.

Elektrik çarpma korkusuyla yaşadıklarını belirten Zikrettin Sakrınç, “Bu direği buradan aldırmak istiyorum. Çok tehlikeli. 8 yıl önce aldığımda direği aldırmak istedim ama aldıramadık. Şimdi torunlarım var, elektrik olduğundan dolayı korkudan balkona çıkaramıyoruz. Bir an önce direğin evimin içinden alınmasını istiyorum” diye konuştu.

Bina sahibi Zikrettin Sakrınç’ın oğlu Fesih Sakrınç ise (21), “8 yıldır bu binada yaşıyoruz. Babam burayı aldıktan sonra biz çocukları olarak ne balkona çıkamadık, şimdi torunları da çıkamıyor. Evi gören dahi şaşırıyor. Gelen geçen önce direğe bakıyor. Bir yerden sipariş verirken, sokağı söylüyorum. Balkonun içinden direk geçen ev diyorum, direk buluyorlar. Çatı katı saçla örtülü, elektrik çarpmasında sıkıntı yaşıyoruz. Bu direğin buradan alınmasını istiyoruz” diye konuştu.HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim