Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız, Türkiye'de hukukun üstünlüğünün sağlandığı ve demokrasinin tam anlamıyla tesis edildiği, bütün müteşebbislerin, tüccarların, sanayici ve esnafın Türkiye'nin imkânlarından eşit yararlanma ve faydalanma imkanı bulunduğu bir düzenin özlemi içerisinde olduklarını söyledi.

Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) Başkanı Yaşar Coşkun ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şube Başkanı Abdullah Tekin'e iade-i ziyaret bulundu. Kendilerine yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Manisa TSO Başkanı Yaşar Coşkun, "Topum dinamiklerini oluşturan unsurların başında toplumun temel taşı tüccar ve esnaf grubudur. Adeta toplumun yüzakı, aynası konumundadır. Ekonomik ve sosyal hayatın en vazgeçilmez unsurlarının başında gelmektedir. Demokrasinin vazgeçilmez 3 saç ayağından biridir yargı. Yargıya olan güven kaybedildiği zaman ortamda kaos olur, toplum yaşanmaz hale gelir. Görevleri rahatlıkla yerine getirebilmeleri konusunda gerekli kolaylıkların sağlanması toplumun geleceğe daha güvenli bakmasının temel taminatıdır. Gerekli olan her noktada yardımlaşmaya ve desteğe hazır olduğumuzu belirmek istiyoruz" dedi.


"DAHA İYİ NOKTAYA TAŞIYACAĞIZ"
MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdullah Tekin ise, "MÜSİAD malum işadamları derneği. Bugün ülkemizin teşkilatlanmasını her ilde tamamlayan aynı şekilde dünyanın 60 ülkesinde 160 noktada temsilciliği olan bir teşkilat. Dünyada bugün ülkemizi en güzel şekilde ülkemizi temsil eden bir yapıya sahip. MÜSİAD 20 yıllık mazisinde iş adamları derneği olmakla birlikte ülkemizin demokratikleşmesinde ülkemizdeki milli manevi değerlerimizin eşit olması noktasında bir yapıya sahip. Geçtiğimiz birkaç yıl önce de sivil anayasayı hazırlayıp Cumhurbaşkanı ve Başbakanımıza sunduk. Tabi iş adamları olarak biz hukukla iç içeyiz. Ülkemizde hızlı ve adil işleyen bir hukuk sistemimize ihtiyacımız var. Son 10 yılda bu anlamda ciddi mesafe kat edildi. İnşallah ülkemizin bu gelinen noktadan daha iyi noktaya götürmek için uğraşıyoruz."


"ÖZLEM İÇERİSİNDEYİZ"
Baro Başkanı Zeynel Balkız da, "Demokrasinin tam anlamıyla tesis edildiği, fırsat eşitliğinin sağlandığı ve teşviklerden herkesin eşit yararlandığı, denetleyici ve düzenleyici kurumlarının bağımsızlığına dokunulmadığı, o kurumların düzenleyici ve denetleyici kurumların bağımsızlığının sağlandığı ve bu kurumlarından bir takım siyasi saiklerle değil, tamamen ekonominin kendi verilerine göre hareket ettiği ülkelerde demokrasi ve aynı zamanda ticaret ve sanayi gelişecektir. Bu bakımdan biz Türkiye'mizin de bu şekilde hukukun üstünlüğünün sağlandığı ve demokrasinin tam anlamıyla tesis edildiği bütün müteşebbislerin, tüccarlarımızın, sanayicimizin ve esnafımızın Türkiye'nin imkânlarından eşit yararlanma ve faydalanma imkânı bulunduğu bir düzen özlemi içerisindeyiz. Bu özlemle yaşıyoruz. Bir hedef koyduk. Türkiye bu hedefe ulaşmalıdır. Bu yüzyılda veya gelecek yüzyılda bu hedefin tesis edildiği ve Türkiye'nin de gelişmiş ülkeler gibi 2025 vizyonunu tekrarlayacak olursak ilk 10 veya Türkiye'ye daha yakışır bir ekonomik büyüklüğe ulaşmasını gönlümüz arzu etmektedir" dedi.


"HUKUK HEM SANAYİ HEM DE TİCARETİMİZ İÇİN ÖNEMLİ"
Dileklerinin evvela Türkiye, sonra İslam dünyasının bugün batı standartlarında bir ekonomik, sosyal seviyeye ulaşması olduğunu aktaran Balkız, son olarak şöyle konuştu: "Elbette hukuk hem sanayi hem de ticaretimiz için son derece önemli bir kurum ve aynı zamanda Türkiye'miz, insanlık ve ilkelerimiz için vazgeçilmez bir uğraş alanı olmakta. Özellikle özel sektörümüz bizim için son derece önemli. Onlar bizim alanımızda çalışıyorlar bizlerde onlar için varız. Tüccarlarımız bağımsız yargının ve hukukun temsil edildiği bir ülkede en iyi bir şekilde teşebbüslerini ve iş hayatlarını sürdürüyorlar. Bizde onların faydalanacağı kurumları denetliyor ve herkesin hak arama hürriyetini sağlamış oluyoruz."
Editör: TE Bilişim