MANİSA'da yaşayan Balıkesirliler, Balıkesir Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği Tirit Yemeği Günü'nde bir araya geldi.

Manisa Balıkesirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen 'Tirit Yemeği Günü'nde il genelinde yaşayan yaklaşık 600 Balıkesirli buluştu. Balıkesir'e ait yöresel yemek olar 'tirit'in ikram edildiği etkinliğe Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, AK Partili Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz de katıldı. Etkinlikte konuşan Balıkesirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmail Önay, derneğin amacının il genelinde yaşayan Balıkesirlileri tek çatı altında toplamak, Balıkesir'in kendine has kültürünü Manisa'da yaşatmak olduğunu söyledi. Göç ile gidilen kentlerde kendi örf ve kültürlerini yaşamak amacıyla hemşeri dernekleri kurulduğunu anlatan Dernek Başkanı Önay, "Bu amaçla 2008 yılında kurulan derneğimizde hiçbir kurumun desteğini almayarak hemşerilerimizin destekleriyle kendi kültürümüzü Manisa'da yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından etkinliğe katılan Dursunbey Baran Ekibi'nin yöresel kıyafetleriyle sahnelediği halk oyunu gösterisi büyük beğeni topladı. Etkinliğe katılan Karesi Belediyesi katılanlara, ilçeye özgü ürünlerden olan zeytin kolonyası hediye ederken, Balıkesirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından da mesir macunu dağıtıldı.



Editör: TE Bilişim