MANİSA'da parti binasına Mescit açtırdığı için parti tabanından eleştiri alan Cumhuriyet Halk Partisi Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban, Hristiyan olduğu için eleştiri alan CHP milletvekili ve CHP Sözcüsü Selin Böke'ye sahip çıktı. Balaban, açıklamasında Böke'nin Hristiyan olmasını eleştirenleri ayıpladığını belirterek " Biz hiçbir insanımızı dil, din, ırk, mezhep, sınıf ayrımı yapmadan herkesi kucaklayan bir sosyal demokrat anlayışa sahibiz" diye konuştu.
EREN EKİNCİ (ÖZEL HABER)

MANİSA'da CHP Şehzadeler İlçe binasına mescit açtırdığı için parti içerisinde eleştirilere maruz kalan CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban, Hristiyan olmanın bir suç olmadığının altını çizerek CHP milletvekili ve CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke'ye destek verdi.
"HERKESİ KUCAKLAYAN BİR ANLAYIŞA SAHİBİZ"
21'inci yüzyılda insanların dini inanışlarının sorgulanmasını ayıp ve utanç verici olarak değerlendiren Balaban, Mevlid Kandili'nde Hz. Muhammed'e hakaret içeren sözler sarf ettiği öne sürülen CHP İl Gençlik Kolları üyesi D. B. adına özür dileyerek "İnanca yapılan en küçük bir saygısızlığa tahammülümüz yok" ifadelerini kullanmıştı. Yandaş medyada Hristiyanlık dinine inandığı için eleştirilen CHP milletvekili ve CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke için ise şöyle konuştu: "Son günlerde yandaş medya dediğimiz yayın organlarında CHP'nin Sözcüsü Sayın Selin Sayek Böke hakkında dini kimliğini yadırgayan ve ayıplayan bir açıklama yapıldı. Selin Hanım'ın Hristiyan olması sorgulandı. Bunun bu çağda yapılmasını çok ayıp ve utanç verici bir olay olarak karşılıyoruz. Biz hiçbir insanımızı dil, din, ırk, mezhep, sınıf ayrımı yapmadan herkesi kucaklayan bir sosyal demokrat anlayışa sahibiz."
"BU TAVRI SON DERECE YANLIŞ BULUYOR VE KINIYORUZ"
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke'nin Hıristiyan olmasının parti içerisinde hiçbir tedirginlik ya da rahatsızlık yaratmadığını söyleyen Balaban, "Bunun özellikle altını çizmek istiyorum; Almanya'da camilere Alman faşistleri saldırdığında Almanya'nın Hristiyan sosyal demokratları ve solcuları o faşistlerin önünde can siper barikat oluşturarak Müslümanları ve camileri korudular. Avrupa'da ‘Müslümanlar dışarı' dendiğinde, onlarla mücadele eden Belçika'nın, Fransa'nın, Hollanda'nın solcuları ve sosyal demokratları oldu. Biz sol ve sosyal demokrat kimliğimizle Selin Sayek Böke'ye yapılmak istenen bu tavrı son derece yanlış buluyor ve kınıyoruz. Hangi dinden olursa olsun, önce insan olmalı diyor ve bu konuda da Selin Sayek Böke'ye sonuna kadar sahip çıkıyoruz." şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim