Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı, Meclis salondan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. İki oturum halinde yapılacak olan Meclis’in ilk oturumunda toplam 51 maddeden 49’u görüşüldü.

BAŞKAN ERGÜN HELİKOPTER ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, meclis toplantısında gündem dışı söz aldı. İstanbul’da yaşana helikopter kazasına değinen Başkan Ergün, “Dün gün meydana gelen ve ülkece hepimizi yasa boğan bir kaza yaşandı. İstanbul Çekmeköy’de yaşanan kazada 4 askerimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, TSK’ya ve milletimize sabır diliyorum.” dedi.

Başkan Ergün düzenlenecek olan konserin de iptal edildiğini duyurdu.

SEÇİMLERE DEĞİNDİ

31 Mart yerel seçimleri ile ilgili de konuşan Başkan Ergün, “Seçimlere 46-47 gün kaldı. Seçimlerin her şeyden önce hayırlara vesile olmasını diliyorum. Adaylıkları açıklanan başkan adaylarımızın, meclis üyesi adaylarımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki hafta son bir toplantı yapacağız. Mart ayı içerisinde herkes sahada olacağı için, seçimlere 10-15 gün kala meclis yapmanın bir anlam ifade etmediğini düşünüyorum. 1 Nisan’dan sonra yeni seçilecek arkadaşlarla bu hizmetler devam edecektir. Emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Gün geldi tartıştık, gün geldi bağırdık, gün geldi kucaklaştık, amacımız Manisa’ya en iyi hizmetti. Buradaki çalışmaların ürününü 31 Mart akşamı, en doğru kararı verecek.” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM MADDELERİNE GEÇİLDİ

Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Meclis’in 24’üncü maddesinde, Yunusemre Belediyesi’nin MHP’li Meclis üyesi olan ve geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Bahri Küçükoğulları’nın isminin yaşatılmasıyla ilgili madde konuşuldu.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Yunusemre Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesi Bahri Küçükoğulları’nın adı Bilgi İşlem Dairesinden gelen teklif doğrultusunda, Yunusemre ilçesi Akgedik Mahallesi’nin doğu girişinden başlayıp Uzunburun-Akgedik kavşağına kadar devam eden 22 metre genişliğindeki yola verilmesi teklif edilmiş, madde oy birliği ile komisyona gönderilmişti.

Bu mecliste yeniden gündeme gelen madde oybirliği ile kabul edildi ve caddeye Bahri Küçükoğulları adı verildi.

Maddeyle ilgili söz alan Manisa Büyükşehir Belediye Meclis MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, “Bizim için acı ama bugün için de acımızı azaltabileceğimizi düşündüğümüz bir madde. Yunusemre Belediye Meclisi’nde oy birliği ile bu maddenin kararını aldık. Şimdi de Büyükşehir Meclisi’ne geldi. Arkadaşımızın ismini uzun yıllar yaşayacak şekilde buraya vereceğiz. Katkısı olan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından söz alan Başkan Ergün de “Benim de 30-35 yıllık iş hayatımda mali müşavirlik noktasında çok yakın görüştüğüm değerli bir dostum, kardeşimdi. Rahmetli oluncaya kadar bu süreci geçirdik. Mekanı cennet olsun, huzur içinde yatsın. İlahi takdir.” ifadelerini kullandı.

Madde oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra gündemin diğer maddeleri görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

49 maddenin sonunda meclis birleşimine ara verildi. Meclisin, 18 Şubat Pazartesi günü toplanmasına karar verildi.

Editör: TE Bilişim