Fuar hazırlıklarına Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ayakkabıcılar Odası ve SNS Fuarcılık’ın ortak çalışmasıyla başlandı. Düzenlenen toplantıda Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Gurup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü de yer aldı.

Manisa Ayakkabı ve Moda Fuarı (MAYFU) 2018 yılında Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde açılacak. Fuar öncesi organizasyonunu üstlenen SNS Fuarcılık öncülüğünde Holiday İn Otel’de toplantı düzenlendi. Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü başkanlığında Manisa Ayakkabıcılar Odası üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirildi. Buluşmada 2018 yılında yapılacak olan fuarın tarihi ve kapsamıyla ilgili görüş alış verişinde bulunuldu.

“BU FUAR SEKTÖRÜMÜZÜN MARKASIDIR”

Toplantıda söz alan Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Narin, Ayakkabı ve Moda Fuarı’nın Manisa’nın markası haline geldiğine dikkat çekti. Narin, “Biz sayın Mehmet Güzgülü ile birlikte, SNS Fuarcılık’ın ve siz değerli üyelerimizin destekleriyle bu ağacı iki yıl evvel diktik. Bu ağaç yeşermeye başladı. Sizlerden ricam bu ağacı kurutmayın. Fuara sahip çıkın. Bu fuar sektörümüzün markasıdır” dedi. 

“GÜÇLÜ BİR FUAR YAPMAYA KARARLIYIZ”

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü ise, fuarın sektörün markalaşmasında çok önemli bir araç olduğunu belirterek, “Zor bir sektör. Ancak doğru pazarlama yöntemleriyle satış oranlarımızı çok daha yukarılara çekebiliriz. Çok daha güçlü bir fuar yapmaya kararlıyız” dedi. Fuarı kendi imkânlarıyla organize edip, düzenleyen SNS Fuarcılık’ın Manisa için bir değer olduğunu belirten Güzgülü, “SNS Fuarcılık Manisa’ya yeni bir fuar kazandırmanın derdinde. İşleri bu. Ancak burada bize verilen değer önemli. Manisa’ya tarım fuarı, mesir fuarı, kitap fuarının dışında bir fuar daha kazandırmak çok önemli. Fuar gelişir büyürse sektör de büyür. Deri ayakkabısıyla ünlü Manisa’mız yeni marka ve modelleriyle öne çıkabilir. Bu da Manisa’da istihdamın artması, şehre para girmesi anlamına gelir” diye konuştu.

GÖRÜŞLERİNİ AÇIKLADILAR

Toplantıda ayakkabı sektörünü temsilen üyeler tek tek söz alıp görüşlerini açıkladı.  Toplantının sonunda SNS Fuarcılık Yetkilisi Saruhan Simsaroğlu, 2018 yılında çok güçlü bir organizasyonla Ayakkabı ve Moda Fuarı’nın kapılarını açacaklarını söyledi. Simsaroğlu, fuarın açılış tarihinin ise üyelerle verilecek olan ortak karar sonrasında belirleneceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim