Orman ve Su İşleri Bakanlığı Manisa İl Şube Müdürlüğü'nce Sarıçam Devlet Avlağında planlanan av turizmi faaliyeti kapsamında bir Fransız avcının katılımıyla Bahadır ve Sarısığırlı Mahalle hudutları içerisinde av turizmi yapıldı. Faaliyet kapsamında yaban domuzu bek avı organizasyonu gerçekleştirildi. Fransız avcı, vurduğu domuzların karşılığında 572 TL para ödedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca düzenlenen av turizmi faaliyetlerine Avrupalı avcıların ilgisi her geçen gün artıyor. 2015-2016 Av Yılı Av Turizmi Uygulama Talimatı doğrultusunda Orman ve Su İşleri Bakanlığı Manisa İl Şube Müdürlüğü'nce Sarıçam Devlet Avlağında planlanan av turizmi faaliyeti kapsamında bir Fransız avcının katılımıyla Bahadır ve Sarısığırlı Mahalle hudutları içerisinde av turizmi yapıldı. Faaliyet kapsamında yaban domuzu bek avı organizasyonu gerçekleştirildi.
Bek avında 2 adet yaban domuzu vuruldu. Fransız avcıdan vurduğu domuzların karşılığı olarak 572 TL ücret tahsil edildi. Av organizasyonuna katılan Fransız uyruklu avcı, ilimizin yaban hayatı zenginliğine ve coğrafi yapısına hayran kaldığını, organizasyondan memnun olduğunu ifade ederek, önümüzdeki yıllarda da avlanmak için tekrar Türkiye'ye gelmek istediklerini kaydetti.
HEM MÜCADELE HEM DE KAZANÇ
Bakanlığın av turizmi faaliyetlerine önem verdiğin belirten Orman ve Su İşleri Bakanlığı Manisa İl Şube Müdürü Uğur BAYİL, "Son dönemlerde il sınırlarımız içerisinde domuz popülasyonu büyük bir artış göstermiştir. Müdürlük olarak tarım alanlarına yönelik zararın tespiti halinde sürek avı organizasyonları yaparak çiftçinin zararını en aza indirmeye çalışmaktayız. Yine aynı doğrultuda av turizmi uygulamasını da ilimizde arttırarak devreye sokmayı hedefliyoruz. Bu sayede hem domuz mücadelesinde etkinlik sağlanırken hem de vurulan domuzların karşılığı olarak devlete kaynak aktarıyoruz" dedi.
FRANSIZLAR GELİYOR
Son av turizmi faaliyetine katılan 1 Fransız avcının vurduğu 2 domuz karşılığında 572 TL ödeme yaptığına işaret eden Bayil, "Av turizmi uygulamasının artması ile gerek yöre köylüsü, gerek belediyeler, gerekse yöre esnafı açısından girdi sağlanacaktır. Şube Müdürlüğümüzce ilimizin tamamında devlet avlakları sistemine geçildiğini bu doğrultuda av turizmi uygulamalarının 2015 yılı ve sonraki yıllar içerisinde artarak devam edeceğini ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim