Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, itfaiye teşkilatının kuruluşunun 306. yılını kutladı. Sabah düzenlenen törende Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunan itfaiye dairesi başkanlığı, bir dizi ziyaretler ile kuruluşlarının 306. Yıldönümünü kutladı. İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal öncülüğündeki itfaiye personelleri Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ertuğrul Yıldırım ve Ali Öztozlu’yu makamlarında ziyaret ederek Fahri Gönüllü İtfaiyeci Kimlik Kartı takdim etti. Yıldırım ve Öztozlu, teşekkürlerini iletirken çalışmalarında başarılar diledi.

BAŞKAN ERGÜN MAKAMINDA ZİYARET EDİLDİ

İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal ve itfaiye personeli, daha sonra Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü makamında ziyaret etti. İtfaiye Dairesi Başkanı İnal, Başkan Ergün’e çiçek takdim ederken, adına hazırlanmış olan ‘Fahri Gönüllü İtfaiyeci Kimlik Kartı’nı takdim etti. Başkan Ergün ziyarette, “Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah sağlıklı sıhhatli nice 306 yıllara. Her şeyden önce Genel Sekreter Yardımcımız Ali Öztozlu ve itfaiye dairesindeki bütün çalışan 627 arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten çok zor bir görevi ifa ediyorlar. Yangınlar, anız yangınları, trafik kazaları olsun gece gündüz saat mefhumu olmadan 24 saat vatandaşa çok kısa bir süre içinde hizmet veriyorlar. Tehlikeli bir görev. Her an dumandan zehirlenme, yangın içinde risk oluşturan tehlikeli bir görevi yerine getiriyorlar. Hepsinden Allah razı olsun. Emeği geçen bütün çalışan kardeşlerimizin 306. yılını kutluyorum. Sağlık sıhhat içinde inşallah bu görevi en iyi şekilde vatandaşımıza hizmet olarak götürmeye devam ediyoruz. Götürmeye devam edeceğiz, Allah hepsinden razı olsun” dedi.

“TÜRKİYE’DE ÖRNEK SAYILABİLECEK DURUMDAYIZ”

Başkan Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın Türkiye’de örnek gösterilebilecek durumda olduğunu belirtirken, “Zaman itibari ile en kısa süre içinde olaylara müdahale noktasındayız. 56 müfrezemiz ve itfaiye noktamız var. 627 personelimiz mevcut. Allah yardımcınız olsun” diye konuştu.

BAŞKAN ERGÜN’E DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Başkan Ergün’e itfaiye teşkilatına verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini iletirken, “Manisa itfaiye teşkilatı olarak, Türkiye’deki örnek itfaiye teşkilatlarından biriyiz. Sizin sadece büyükşehir belediyesi döneminde değil, önceki dönemlerinizden itibaren arttırarak verdiğiniz desteklerden dolayı bu konumdayız. 56 adet müfremiz ile olaya müdahale süremizi ciddi etkiliyor. Türkiye ortalamasına göre 1 dakika daha erken müdahale ediyoruz. Bu da çok can kurtarmak demek. İtfaiye filosuna 10 yeni aracın katılması da sizin itfaiyeye verdiğiniz önemi gösteriyor. Desteklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TELSİZ ANONSU İLE PERSONELE SESLENDİ

Başkan Ergün, İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın ziyaretinde telsizi eline alarak anons geçti. Tüm itfaiye personelinin İtfaiye Haftası’nı kutlayan Başkan Ergün, kazasız, belasız hayırlı çalışmalar dileklerini iletti.

Editör: TE Bilişim