Vali Ahmet Deniz mesajında şu ifadeleri kullandı;

“Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Manisa’mızı onurlandırmasının 94. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasının ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vilayetlerini tek tek dolaşarak Anadolu insanıyla bir araya gelmiş, milletine moral aşılamıştır.

Milli Mücadele döneminde tüm Anadolu insanı gibi büyük bir özveriyle her türlü zulme karşı vatan toprağını savunan ve düşmana geçit vermeyen Manisalılar birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir coşkuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü karşılamış ona olan sevgi ve saygısını göstermiştir.

İşgal güçlerinin yakıp yıktığı ve zulüm ettiği Manisa halkının kısa süre içerisinde yaralarını sardığını gören Gazi Mustafa Kemal Atatürk, felaketlerin insanları, akılları başında olan milletleri azimli hamlelere sevk ettiğini ve Manisa halkının da bu hamleleri yaptığını belirterek Manisalılara teşekkür etmiştir.

Yaralarını sarmak için göstermiş oldukları azimleri ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün takdirini kazanan Manisalılar aynı ruh ve akılla her zaman daha ileriye odaklanmış birlik ve beraberlik içerisinde Manisa için çalışmışlardır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, tüm Manisalılara selam ve saygılarımı sunuyorum”

Editör: TE Bilişim