İl genelinde gerçekleştirdiği yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları ile Manisalıları daha güvenli ve konforlu yollarla buluşturan Manisa Büyükşehir Belediyesi; görev, yetki ve sorumluluk alanındaki 853.1 kilometrelik yol ağında sathi kaplama çalışmalarını tamamladı. 17 ilçenin tamamı, bu çalışmalardan faydalandı. Koronavirüs salgınının hayatı tehdit etmesi ve buna bağlı olarak çeşitli sorunların ortaya çıkması, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni yıldırmadı. Hizmet ve yatırımların durduğu dönemde Manisa’ya hizmet etmek için çalışan Büyükşehir Belediyesi, Başkan Cengiz Ergün’ün talimatları ve girişimleri ile birlikte; 1 milyon 100 bin ton malzeme ihalesini yaptı. Bünyesine dahil edilmek üzere 40 yeni araç kiraladı. 50 milyon liralık bitüm kredisi temin edildi. Ve TÜPRAŞ’ın bitüm satışına başlaması ile birlikte, 24 Temmuz tarihinde ‘Haydi Bismillah’ diyerek Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri ilk çalışmasına başladı. Sadece 107 takvim gününde 5 farklı ekiple; çok büyük bir iş başarıldı.

İlçelerde Yapılan Asfalt Çalışmaları

Yunusemre ilçesinde 61 mahalleye 112.30 kilometre asfalt,

Demirci ilçesinde 51 mahalleye 115.30 kilometre asfalt

Akhisar ilçesinde 70 mahalleye 88.50 kilometre asfalt

Kula ilçesinde 63 mahalleye 88.30 kilometre asfalt

Selendi ilçesinde 66 mahalleye 78.80 kilometre asfalt

Kırkağaç ilçesinde 25 mahalleye 61.70 kilometre asfalt

Saruhanlı ilçesinde 37 mahalleye 45.20 kilometre asfalt

Gördes ilçesinde 23 mahalleye 37 kilometre asfalt

Şehzadeler ilçesinde 23 mahalleye 32.60 kilometre asfalt

Köprübaşı ilçesinde 32 mahalleye 28.90 kilometre asfalt

Sarıgöl ilçesinde 24 mahalleye 27 kilometre asfalt

Soma ilçesinde 13 mahalleye 26 kilometre asfalt

Alaşehir ilçesinde 58 mahalleye 21.30 kilometre asfalt

Turgutlu ilçesinde 25 mahalleye 19.40 kilometre asfalt

Gölmarmara ilçesinde 5 mahalleye 14 kilometre asfalt

Ahmetli ilçesinde 4 mahalleye 2.50 kilometre asfalt olmak üzere,

toplamda 632 mahalle ve bağlısına 853.10 kilometre sathi kaplama çalışmaları gerçekleştirildi.

Asfalt Sezonunda Hafızalara Kazınan Anlar Yaşandı

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanmak noktasında kendi ekipleriyle yaptığı sathi kaplama çalışmaları, bir çok güzel anın da hafızalara kazınmasına neden oldu. Manisa merkezine 55 kilometre uzaklıkta bulunan ve İzmir ile sınır hattını oluşturan 12 kilometrelik grup yolundaki asfalt çalışmalarından faydalanan Bergama ilçesine bağlı Seklik Mahalle Muhtarı Özgür Almaç, yapılan hizmetler dolayısıyla Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür ederken, ‘Biz de Manisa’ya bağlanmak istiyoruz’ dedi.

Büyükşehir Belediyesi, Salihli ilçesinde Burhan Mahallesi’nin 40 yıllık özlemini sona erdirirken, mahalle muhtarı Yahya Akyol, sevincinden gözyaşlarını tutamamıştı. Yine Salihli ilçesinde Çelikli Mahallesi Muhtarı Erol Akça, yapılan yol hizmeti dolayısıyla mutluluğunu ifade ederken, ‘Köylü Milletin Efendisidir sözünü Cengiz Ergün Başkanla yeniden hatırladık’ diyerek duygularını ifade etmişti.

Yunusemre ilçesinde Emlakdere’de yapılan yol çalışmaları mutlulukla karşılanmış, mahalle muhtarı Osman Yeşilçayır; ‘Cumhuriyet tarihinden beri, ilk kez Manisa Büyükşehir Belediyesi ile yolumuz yapıldı’ demişti. Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, 2020 yılı asfalt sezonunda yazmakla bitirilemeyecek hizmetlere imzasını attı.

Başkan Ergün, “Manisa’ya hizmet sevdasıyla çalışmaya devam edeceğiz”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de il genelinde yapılan çalışmaların hayırlı olmasını dilerken, “Yol yapımında emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Vatandaşlarımızın refahı ve mutluluğu için bu çalışmaları hayata geçirdik. İnşallah, Allah sağlık verdikçe Manisa’ya hizmet sevdasıyla çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim