Manisa’da düzenlenecek olan 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı şöyle: “Saat 11.00’da Manisa Şehitliği Ziyareti, 11.45’te Fatih Sergi Salonunda 15 Temmuz Fotoğraf Sergisinin Açılışı ve Anı Defterinin İmzalanması, Hatuniye Camiinde saat 12.45’te Mevlidi Şerif, Dua ve İkram, saat 14.00’da Lale Salonunda Gazeteci-Yazar Bülent Orakoğlu Konferansı, saat 21.00’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Toplanma, saat 21.30’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı- Mustafa Kemal Paşa Caddesi-Cumhuriyet Meydanı güzergahında Milli Birlik Yürüyüşü, saat 22.00’da Cumhuriyet Meydanında 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri.”

PROTOKOLDEN 15 TEMMUZ MESAJLARI

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde başta Manisa Valisi Ahmet Deniz ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilciler yayınladıkları mesajlarla darbe girişimini lanetledi. 

Manisa Valisi Ahmet Deniz’in mesajında şu ifadeler yer aldı:

“15 Temmuz 2016 günü hain Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) milli irademize, ülkemizin birlik ve beraberliğine karşı hain bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Devletimizin gelişimini hazmedemeyen bu terör örgütü ve arkasındaki güçler, emellerine ulaşmak için şerefli ordumuza, kahraman polis teşkilatımıza ve kamu kurumlarımıza sızdırdıkları hainler eliyle 15 Temmuz gecesi tarihimizde eşi benzeri görülmemiş bir saldırıya kalkışmışlardır. Milli birliğimizi ve demokrasimizi hedef alan FETÖ/PDY terör örgütünün hain kalkışmasına, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla canları pahasına meydanlara akın eden Aziz Milletimiz en güzel cevabı vermiştir. Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle; Ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verilen mücadeleden asla taviz verilmeyecektir. Milletimizin verdiği büyük kahramanlık destanı ise asla unutulmayacak ve daima yaşatılacaktır.”

BAŞKAN ERGÜN’DEN 15 TEMMUZ MESAJI

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, ülkemizin ve milletimizin birliği için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle andı. Başkan Ergün, mesajında şunlara yer verdi: “Ülkemiz, şanlı tarihinin birçok döneminde emperyalist güçlerin ve bunların iç ve dış işbirlikçilerinin tehdidi altında kalmıştır. Osmanlı Devleti’nin yıkılış döneminde Amerikan ve İngiliz güçleriyle işbirliği yapan bu ihanet şebekeleri, ülkemizin kurtuluşu için Samsun’a çıkan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve inanmış arkadaşlarının da önüne çeşitli engeller çıkarmaktan geri kalmamıştır. 15 Temmuz 2016’da da, bu hainler ülkemizi karanlığa ve geriye götürmek düşüncesiyle bu milletin tankıyla uçağıyla silahıyla ve askeriyle hain bir darbe girişiminde bulunmuş, ancak aziz milletimizin bir ve bütünlüğü, FETÖ terör örgütünün planlarını bozmuştur. O kara günde yüzlerce vatandaşımız, polisimiz ve askerimiz şehit edilmiştir. Güçlü ve büyük Türkiye, bu ihanet şebekesini de içinden temizlemiş ve yüzünü yeniden geleceğe dönmüştür. Bu duygularla o kara gecede hayatını kaybeden şehitlerimizi ve aziz vatanımızın birliği için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Büyük önderimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik, kayıtsız ve şartsız milletindir” sözünün ışığında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle yüce Allah, birliğimizi ve beraberliğimizi sonsuz kılsın diyorum.”

GAZETECİLER 15 TEMMUZ’U UNUTMADI

Manisa Gazeteciler Cemiyeti yönetimi FETÖ darbe girişimini lanetledi. Yayınlanan mesajda Cemiyet yönetimi o gece yaşanan olayları kamuoyuna basın çalışanlarının özveri ile duyurmasının darbe girişiminin önlenmesinde önemli rol oynadığını belirtti. Cemiyet yönetimi adına Başkan Ali Filizkan imzasıyla yayınlanan mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Bundan 3 yıl önce,15 Temmuz 2016 gecesi ülkemiz dışarıdan kumanda edilen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ülkemiz içindeki uzantılarını harekete geçirerek darbe girişimi başlattı. Türkiye tarihindeki en karanlık gecelerinden birini yaşadığımız Hain darbe girişimi 10 binden fazla FETÖ mensubu asker ve sivil; 35 askerî uçak,74 tank, 3 askerî gemi, 246 zırhlı araç,3 bin 992 silah ve 37 askerî helikopterle gerçekleştirildi. O gece Egemenliğin kayıksız şartsız olan Milletin iradesi ile seçilen milletvekillerinin içinde bulunduğu Gazi Meclisimiz TBMM binası 11 kez bombalandı. Meclisin bazı bölgeleri ciddi zarar gördü. Yıkılan bu bölgeler FETÖ’nün kara yüzünü göstermek amacıyla tamir edilmedi. Ankara Gölbaşı’ndaki Özel Harekât Merkezi uçakların attığı bombalarla, 51’i özel harekât polisi olmak üzere 56 kişiyi şehit edildi. Darbe girişimi tüm şiddetiyle devam ederken, demokrasinin ve özgürlüklerin en önemli güvencesi ve platformu olan Türk basını, kahraman halkımız ve güvenlik güçlerimizle birlikte onurlu bir karşı duruş sergiledi. 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde bir kez daha demokrasi dışı tüm girişimleri ve terör faaliyet erini Manisa Gazeteciler Cemiyeti yönetimi olarak kınıyor ve lanetliyoruz. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Cenabı Allah’ın Türk milletine böyle bir olayı bir daha yaşatmaması diliyoruz.”

Editör: TE Bilişim