MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'nde iyi tarım uygulamaları kapsamında danışmanlar eşliğinde organik ürün yetiştiren 24 üreticiye sertifikaları verildi.

Alaşehir Ticaret Borsası tarafından uygulanan iyi tarım uygulamaları kapsamında ürün yetiştiren üreticiler sertifikalarını aldı. Ticaret Borsası danışmanları eşliğinde bir yıl boyunca ürün yetiştiren 24 çiftçi hasat döneminde ürünleri analiz ettirirerek, organik ürünlerini pazara sundu. Alaşehir Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür, Alaşehir Ticaret Borsası olarak 2014-2015 üretim sezonunda yaklaşık 2 bin 500 dekar bağ alanında iyi tarım uygulamalarının hayata geçirildiğini söyleyerek, "Borsamızın danışmanları eşliğinde üretimin başlangıcından hasat dönemine kadar budama, toprak işleme, ilaçlama, gübreleme ve sulama gibi işlemler kayıt altına alındı. 24 üreticimiz kontrollü bir şekilde insan sağlığına ve doğaya zarar vermeyen organik ürün yetiştirdi. Alaşehir sultaniye üzümünün dünya pazarında rekabet edebilmesi ve pazar payını arttırabilmesi için kontrollü ve sertifikalı üretimin gün geçtikçe daha fazla önem kazandığını görüyoruz. Alaşehir Ticaret Borsası olarak 2 yıldır iyi tarım uygulamaları yapıyoruz. Amacımız uygulamaların bölgemizde öncülüğünü yaparak daha çok çiftçinin iyi tarım uygulamasına yönelmesini sağlayarak bilinçli ve sertifikalı üretimi arttırmak" dedi.

Organik ve güvenli ürün yetiştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen üretici Süleyman Öztürk ise, daha fazla gelir elde edebilmek için tüm üreticilerin bu sistemi uygulamasını önerdi.
Editör: TE Bilişim