Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, kutlamaların ardından; “Bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde yüzyıllardır asil bir duruş sergileyen Akhisarlıları selamlıyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, yürekleri vatan aşkı ile dolu aziz Şehit ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm Akhisarlıların 6 Eylül Kurtuluş Günü’nü kutluyorum.” Sözlerini dile getirdi.

Kurtuluş Savaşı’nda bağımsızlık ve özgürlük için mücadele ederken şehit edilen Akhisar’ın ilk şehidi İsmail Efendi de mezarı başında dualarla anıldı.

Dutlulu daha sonrasında, “Bugün özgür ve bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyorsak, esaret altında yaşamaktansa ölümü tercih eden, şehitlik mertebesini kendine şeref madalyası gören Ata’larımız sayesindedir. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu topraklar bize en büyük mirastır. Bu cennet vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.” diyerek duygularını paylaştı.

Editör: TE Bilişim