Meclis gündem maddeleri öncesi bir konuşma yapan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Öncelikle dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan’ın işgal altında olan topraklarını geri kazanma mücadelesini sonuna kadar desteklediğimizi belirtmek istiyorum. Dostluğumuzu göstermek için de Azerbaycan bayrağını Türk bayrağımızın yanında belediye binamıza astık. Bu konuda yılarca Azerbaycan’da Türk ordusunu temsilen Azerbaycan ordusunu eğiten başkan yardımcımız Emekli Albay Tuncay Engin’e de hem milletimiz hem de meclisimiz adına teşekkür ederim” dedi.

  “AZERBAYCAN'IN HAKLI MÜCADELESİNİN YANINDAYIZ"

  Ardından mecliste grubu bulunan tüm partilerin ortaklaşa yayınladığı bildiriyi okuyan Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Akhisar Belediye Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partiler olarak, uluslararası hukuku hiçe sayarak Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sini oluşturan Dağlık Karabağ’ı işgal eden ve ağır silahlarla Azerbaycan’ın sivil vatandaşlarını ve askerlerini hedef alan saldırılar yapan Ermenistan’ı şiddetle kınıyoruz. Şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, gazilere acil şifa ve can Azerbaycan'a başsağlığı dilerken, Karabağ’ın Azerbaycan’a ait olduğunu bir kez daha vurguluyoruz. Devlet olabilme onuru ve insanlık değerleriyle bağdaşmayan bu alçak saldırıyı kesinlikle kabul etmiyoruz. Ermenistan, Azerbaycan topraklarını işgalinden derhal vazgeçmelidir. Bu konuda tüm varlığımızla ve inancımızla Azerbaycan’ın haklı mücadelelerinde yanlarındayız. Biz, Azerbaycan ile iki farklı devlet olsak dahi tek milletiz. Dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın her zaman yanında olduk ve bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

“İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERİN YANINDAYIZ"

  Yeni eğitim ve öğretim döneminde uzaktan eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrenciler için başlattıkları bilgisayar ve tablet desteği kampanyası hakkında bilgi veren Başkan Besim Dutlulu, “Kampanyamız geçen hafta başladı ve devam ediyor. Ekonomik durumu kötü olan öğrencilerimize ücretsiz bilgisayar ve tablet veriyoruz. Bu konuda hedefimiz en az 250 öğrenci. İhtiyaç sahibi öğrencilerimizin bu tablet ve bilgisayar kampanyasından faydalanması için elimizden geleni yapıyoruz. Burada bağışta bulunan iş adamlarına müteahhitlere, eczacılara, doktorlara, tüm çalışanlara Akhisar’daki duyarlı tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ben meclis üyelerimize de çağrıda bulunmak istiyorum. Sizlerin de bu tablet ve bilgisayar kampanyasına desteğinizi bekliyorum. Yaklaşık 900’ün üzerinde başvuru oldu. Bunların hepsine tablet ve bilgisayar vermemiz ekonomik olarak mümkün değil. Biz yine bu 900 kişi içerisinde ekonomik durumu iyi olanları ayıklayacağız. Kalan kişiler arasında verebileceğimiz bilgisayar ve tablet sayılarına göre canlı yayında kura çekeceğiz. Artık Akhisar Belediyesi’nde adam kayırma dönemi sona ermiştir. Şeffaf belediyecilik anlayışımız gereği her şeyi halkımızın gözetiminde yapıyoruz” dedi.

  Ayrıca talepte bulunan her öğrenciye 4 GB ücretsiz internet desteği vereceklerinin altını çizen Başkan Besim Dutlulu, “Kampanyaya başvuru yapan öğrenci sayımız 1000 öğrenciyi geçti. Bu kampanyamıza, başvuru yapan her gencimize ve öğrencimize internet desteği veriyoruz. Buradaki amacımız da Akhisarlı çocukların fırsat eşitliğini sağlamak, eğitimde hiçbir çocuğun geride kalmamasını sağlamak” dedi.  

  İmar evraklarının görüşülmesi için verilen 10 dakikalık aranın ardından imar evrakları meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 3 Kasım 2020 tarihinde yapılmasının kararlaştırılması ardından Ekim ayı meclis toplantısı sona erdi.

Editör: TE Bilişim