Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan Mehmetçik ve Milli Suriye Ordusu birlikleri sınır ötesinde ilerlemeye devam ederken, terör örgütü de sınır illerdeki sivilleri hedef alıyor. Telabyad'dan atılan roketlerden biri Akçakale İlçe Kaymakamlık binasının önüne düştü. Roketin düştüğü anlarda kaymakamlık bahçesinden çıkmaya çalışan Manisalı Cihan Güneş, patlamadan kaçamadı. Yaklaşık 2 yıl önce Şanlıurfa Merkez Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne atanan ve 1 yıl önce ise geçici görevlendirme ile Akçakale'de Vergi dairesi Başkanlığı'nda çalışan Gelir Uzman Yardımcısı Cihan Güneş, patlamayla birlikte etrafa saçılan şarapnel parçalarının hedefi oldu. Ağır yaralanan Maliye Memuru Cihan Güneş, tüm müdahalelere rağmen kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Akçakale Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Cihan Güneş'in cenazesi, yapılacak otopsi ve defin işlemlerinin ardından ailesine teslim edilecek. Güneş’in cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Salihli’de toprağa verilecek.

Manisa Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Milletimizin Başı Sağ Olsun

Sivilleri hedef alan eli kanlı terör örgütü PYD/PKK'nın Suriye’de işgal ettiği bölgelerden Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesine havan ve roketatar mermileriyle saldırması sonucu, Manisa-Salihli nüfusuna kayıtlı Şanlıurfa Vergi Dairesi’nde Gelir Uzman Yardımcısı olarak görev yapan Cihan Güneş şehit olmuştur. Şehidimize Allahtan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı dileriz.

Şehidimiz, 11.10.2019 Cuma günü Salihli Hamidiye Camiinde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Salihli Şehitliğinde sonsuzluğa uğurlanacaktır.

Hain terör örgütü PYD/PKK'nın Şanlıurfa ve Mardin'e saldırısı sonucu aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.”

Editör: TE Bilişim