Kıvırcık’ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, hayat standartlarını yükseltmek, toplumsal hassasiyeti ve farkındalığı arttırmak için önemli bir gündür.

Engellilik, sosyal yönleriyle her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini en aza indirgemek için herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç hissedilen toplumsal bir husustur.

Toplumsal yaşam içerisinde eşit bir şekilde yer almak, engelli-engelsiz tüm bireylerin en tabii hakkıdır. Engellilerimizin yaşadıkları çevrede mutlu bir birey olarak kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir.

Devletimiz engelli vatandaşlarımızın geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak doğru politikalar ve kalıcı çözümler üretmek için gerekli çalışmaları yapmış, eğitim, sağlık, istihdam ve sosyal hayat içerisinde yer alan çok sayıda hukuki düzenlemeleri hayata geçirmiştir. 

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şuuruyla hareket eden sosyal devlet anlayışına sahip olarak engelli vatandaşlarımızın umutlarını yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba sarf edip çözüm üretmek en önemli sorumluluklarımızdandır.

Bir ülkenin huzuru, ancak onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanabilir. Engeli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu güçlendirecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı günün ülkemizdeki ve tüm dünyadaki engelliler için hayırlara vesile olmasını, toplumsal sorumluluğumuzu artırmasını diliyor, engelli vatandaşlarımıza, ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim