Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Her yıl olduğu gibi aynı temennileri tekrar edeceklerini belirterek adli yılın ülke için, halk için adaletli ve Hakka, hukuka riayet edilen bir yıl olmasını istediklerini söyledi.
Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, Adalet Komisyonu Başkanlığı, Bölge İdaresi Başkanlığı ve Baro Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği program, Adalet sarayında bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden törene, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Adalet Komisyonu Başkanı Şahap Mutlu, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehtap Caynak, Baro Başkanı Ali Arslan, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Kemal Çelebi, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Hakimler, Savcılar, Avukatlar ve adliye çalışanları katıldı.

TEMENNİLER AYNI
Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek yaptığı konuşmada, "Bugün yeni bir adli yıla başlıyoruz. Her yıl olduğu gibi aynı temennilerimizi burada da tekrar edeceğiz. Ülkemiz için, halkımız için adaletli hakka hukuka riayet edilen bir yıl olsun istiyoruz. Çünkü sokakta ki vatandaş bizden sadece adalet bekliyor. Bizlerde adaletin neferleri olarak vatandaşın tarafsız ve bağımsız inandığı bir adaletin tecellisi için elimizden gelen gayreti ve çabayı göstermek zorundayız. Bizim asli ve en önemli görevimiz bu. İnşallah kazasız belasız hem Manisa halkı için hem ülkemiz için adil güzel bir yıl geçiririz diye temenni ediyorum." dedi.

"HUKUKÇULAR HİÇBİR ZAMAN GÜCÜN ADAMI OLMAMALIDIR"
Baro Başkanı Ali Arslan ise, "Bu gün yeni bir adli yıl açılışına başladık. Bu gün 1 Eylül adliyelerimiz yeniden çalışmaya başladı. Aynı zamanda bu gün 1 Eylül Barış günü. Adli yıl açılışı ile Dünya Barış Günü'nün aynı güne denk gelmesi bizler için ayrı bir önem arz ediyor. Hele hele bu günlerde çevre ülkelerde savaşın yoğunlaştığı, silahların susmadığı bir ortamda barış daha bir önem arz ediyor. Öncelikle adliyelerin sağlıklı ortamda çalışabilmesi, hukukun gerçek anlamda yerleşebilmesi, demokrasinin gelişebilmesi anlamında öncelikle iç ve dış barışın sağlanması gerekiyor. Bu anlamada biz hukukçular olarak demokrasinin gelişmesi ne ve parlamenter rejimin gelişmesine büyük bir önem atfediyoruz. Çünkü demokrasinin olmadığı bir ortamda, parlamenter rejimin yara aldığı bir ortamda avukatların yapacağı hiç bir şey yoktur. Sistem işlemez, adli sistem işlemez. Bu anlamada öncelikle demokrasiye işlerlik kazandırmak öncelikli hedeflerimizin arasında. Bu adli yılın önümüzdeki süreçte biz avukatlar, hakimler, savcılar ve vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Geçmiş yıllardan daha iyi ve huzurlu olmasını hak ve adaletin gerçekleşmesi anlamında hukukçuların üzerilerine düşen vazifelerini fazlasıyla yapması gerektiğini düşünüyorum. Hukukçular, avukatlar, hâkimler, savcılar hiçbir zaman gücün adamı olmamalıdır. Mevcut düzen mevcut güçten yana tavır koymamalıdır. Güç değişir, düzen değişir ama hakkaniyet, adalet, hukukun üstünlüğü ile ilgili evrensel değerler hiçbir zaman değişmez. Bizler bunları sağlamak için önümüzdeki adli yıl içerisinde de büyük çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.
Adli yıl açılışı yapılan konuşmaların ardından verilen kokteylle sona erdi.
Editör: TE Bilişim