ÖZEL HABER:EMRE HALİL ESENKAYA

Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’nde oturan bir grup vatandaşın imza toplayarak Yunusemre Belediyesi’ne 50. Yıl Mahallesi’ne katılmak istediklerini bildirmişlerdi. Verilen dilekçede ‘muhtarlık ve belediyeden daha iyi hizmetlerinden daha iyi yararlanmak istiyoruz’ diyen mahalleli, mecliste tartışma konusu olmuştu. Yunusemre Meclis Toplantısı’nda, ‘aynı belediyenin ilgilendiği iki mahallede nasıl daha iyi hizmet alınır?’ tartışmaları yaşansa da, bu ay yapılan meclis toplantısında Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’nin Menemen Caddesi ve Horozköy Caddesi arasında kalan kısmı 50. Yıl Mahallesi’ne bağlanma kararı alındı. Konu hakkında konuşan muhtarlar, durumun kendilerine aktarılmadığı ve danışılmadığını söylerken, bu yapılan değişikliğin siyasi bir hamle olduğunu iddia ettiler.

Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’nde oturan vatandaşların bir kısmı imza toplayarak Yunusemre Belediyesi’ne başvurmuştu. Dilekçede: “Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi Horozköy Caddesi ile Menemen Caddesi arasında ikamet etmekte olan vatandaşlar olarak muhtarlık ve belediye hizmetlerinden daha iyi yararlanmak için 50. Yıl Mahallesi’ne bağlanmak istiyoruz” ifadeleri yer alırken, toplamda 260 kişinin imzası teslim edilmişti.

MHP VE CHP KARŞI ÇIKMIŞTI

Meclis gündemine gelen sınır değişikliği maddesine, MHP ve CHP grupları ret oyu verirken, AK Parti grubunun oylarıyla madde onaylanmıştı. Maddeyle alakalı, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü: Biz sakıncalarımızı söylemiştik. Uzun yıllardır mahallenin bir kısmının diğerine birleştirildiğini hiç hatırlamıyorum, hiç böyle bir şeye şahit olmadım. Bu bize göre kötü bir emsalin başlangıcı olur. İleride başkaları da yaparsa ne olacak? Biz bunu etik olarak doğru bulmadık. Dilekçe yazan kişilerin dilekçelerinde de belediyeden daha iyi hizmet almak anacıyla yazıyordu. Sanki başka belediyeye geçilecek gibi yazılmış. Bu uygulamalar ileride çok sıkıntı yaratır. Bu karar emsal olur her yere yayılırsa önünü kesemeyiz. Biz MHP olarak bunu kabul etmiyoruz” demişti.

CHP Grup Başkanvekili Erdinç Yavaşlı ise: “Vatandaşın böyle bir dilekçe yazması belediye adına iyi bir şey değil. Neden olduğunu hala bilemiyoruz, soru işareti var. İki mahalleyle ilgili karar alıyoruz ancak bu mahallenin muhtarları yok. Mahalle muhtarları da davet edilmeliydi. Bizim de bu konudaki görüşümüz hayır” şeklinde konuşmuştu.

’50. YIL NE KADAR HİZMET ALIYORSA MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK DA O KADAR HİZMET ALIYOR’

50. Yıl Mahallesi Muhtarı Erol Akar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederken, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’ye teşekkür edemediğini söyledi. Başkan Çerçi’nin kendisine husumet güttüğünü iddia eden ve aralarında mahkeme davası olduğunu aktaran Akar: “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e teşekkür ediyorum. Çünkü yaptıkları hizmetlerle, insanlarla anlaşmalarıyla takdiri hak ediyorlar. Bizim belediye başkanımız Mehmet Çerçi’ye teşekkür edemiyorum. Çünkü burada oturan muhtarına dava açtı. Husumet güdüyor. Siyaseten iticilik yapıyor. Bizim belediye başkanından isteğimiz buraya geldiğinde bir elimizi sıkması, çayımızı içmesidir. Belediye Başkanımız Mehmet Çerçi, mahallelinin birbirine katılmasını istiyor. Bu konuda dilekçeler olduğunu ve hizmet alamadıklarını o yüzden başka mahalleye katılmalarını istediklerini söylüyor. 50. Yıl Mahallesi ne kadar hizmet alıyorsa, Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi de o kadar hizmet alıyor. 50 yıllık, oturmuş mahalleleri bir şey uğruna değiştirmek istiyor. Kendisine soruyorum, Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’ne hizmet ediyorsan bu değişim niye? Hizmet etmiyorsan burada mı yapacaksın o hizmeti?” ifadelerini kullandı.

‘BU İŞE KİMSENİN AKLI ERMEDİ’

Mahalle yapısının fazladan bir nüfusa elverişli olmadığını belirten Akar: “Bu işe kimsenin aklı ermedi. Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’nin 3 tane okulu var. Ona göre dizayn edilmiş bir sistemi var. Siz oradaki insanları bu mahalleye katarsanız, burada okul bile yok. Oradaki insanları perişan edeceksiniz. Belediye başkanının kafasındaki şeyi anlayamadım. Eğer böyle bir şeye karar veriyorsanız önce iki mahallenin muhtarını davet edip bu teklif hakkında bilgi vermeniz gerekir. Biz de bu konuyu değerlendirir fikirlerimizi söyleriz. Biz Yunusemremiz hizmet görsün isteriz. Ama biz bunu duymadan, kaşla göz arasında, 3-5 tane adamdan imza alarak bir mahalleyi bir mahalleye katmak çok da akıl işi değil. Buradan sayın kaymakamımıza, sayın valimize sesleniyorum. Bizi belediye başkanı değil halk seçti. Vali Bey de Kaymakam Bey de bize sahip çıksın. Çünkü biz namusumuzla, edebimizle mahallemize hizmet etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

‘SAYIN ÇERÇİ AKLINI BAŞINA DEVŞİRSİN’

İki mahalle muhtarının da bu birleşmeden haberdar olmadığı söyleyen Akar, Başkan Çerçi’nin iki mahalleyi birbirine düşüreceğini iddia etti. Mahallesinde oturan vatandaşların bu durumdan memnun olmadığını aktaran Akar: “Mahalleleri bağlamak istemenin hiçbir gerekçesi yok. Bu muhtarı bertaraf edelim’, ‘Oradan başka aday çıkaralım’, ‘Bu muhtara kaybettirelim’, ‘Bunun için iki mahalleyi birleştirelim’ gibi duyumlar alıyoruz. Galiba bütün istekleri arzuları bu. Mahalleli, ‘İş imza toplamaksa biz 3 katı imza toplayalım olmasın’ diyor. 2 mahalle birbirine düşecek, 2 mahalle birbiriyle çatışacak. Hiç hesapta olmayan bir şeyi belediye başkanı sağ olsun gündeme getirdi, ortalığı karıştırdı. Camiye gidiyorum insanlar yolumu kesiyor, ‘Muhtarım bu birleşme ne, biz orada da aynı hizmeti görüyoruz’ diyorlar. Mareşal Fevzi Çakmak muhtarının da haberi yok bu işten. Hesap kitap yapılmış, iki muhtarın da haberi olmadan bir işe kalkışılmış. Zaten muhtarlarla önem vermiyor belediye başkanı. Mahalleye geliyor muhtarına selam vermiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız belediye başkanının bu hallerde olduğunu bilse ben neler yapabileceğini tahmin edebiliyorum. Sayın Çerçi’nin insanlara karşı tutumu böyleyse, keşke belediye başkanı olmasaydı. Muhtarları CHP’li MHP’li diye ayırıyor. Çanakkale ruhunda CHP’li, MHP’li, AKP’li yoktu. Onun için Sayın Çerçi aklını başına devşirsin, muhtarlarla, mahallelerle, insanlarla uğraşmasın. Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanlığı’na, Sayın valime, özellikle rica ediyorum belediye başkanına bir çeki düzen versinler. Bu benim kaybım olmaz, kendilerinin kaybı olur” dedi.

SEZER: ‘NİYETLERİ HİZMET DEĞİL, SEÇİM KAZANMAK!’

Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Musa Sezer, imza toplayanların amacının muhtarlık seçimlerini kazanmak olduğunu öne sürdü. İmza verenlerin bir kısmının pişman olduğunu iddia eden Sezer: “Bu imzayı toplayanların amacı muhtarlık kazanmaktır. Bu mahallede muhtarlık seçimini kazanamadılar, 50. Yıl Mahallesi’nde de destekledikleri aday kazanamadı, madem orada çoğunluk kuralım 50. Yıl Mahallesi’nde muhtarlığı kazanalım diye düşünüyorlar. Niyetleri daha çok hizmet almak falan değil. Orada da aynı belediye var, burada da aynı belediye var. Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 3 tane okul var, sağlık ocağı var, taziye evi var. 50. Yıl Mahallesi’nde okul, sağlık ocağı, taziye evi yok. Burada hizmet aldıkları daha fazla kuruluş var. Zaten o imzayı atan bazı kişiler bana gelip pişman olduklarını söylediler. Bu işin sonu ne olacak hiç bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim