Tüm dünyayı etkisi altına COVİD-19 salgını nedeniyle iptal edilen ve kutlanmasına izin verilmeyen 30 Ağustos Zafer Bayramı, yasaklara rağmen Manisa’da siyasi parti ve STK’lar tarafından kutlanacak. Kutlamalara CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel de katılacak.

Zafer Bayramı’nın 98. Yılını kutlamaya hazırlanan siyasi ve parti ve STK’lar, Manisa Valiliği ve Manisa Emniyeti’nin yasaklamalarına karşın yarın saat 10.30 CHP İl başkanlığı önünde bir araya gelerek, davul ve zurnalar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüme kararı aldı. Saat 11.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda buluşacak olan vatandaşlar buradaki programın ardından Manisa Garnizon Şehitliği’ne ziyarette bulunacaklar.

Edinilen bilgiye göre; Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Manisa Şubesi, 28.08. 2020 tarih ve 2020/73 sayılı dilekçe ile Manisa Valiliği’ne başvuru yaparak, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı’na çelenk koymak için izin istedi.

Aynı gün akşam saatlerinde Manisa Valiliği 12029699-21459 (12470)-2020 sayılı yazısında 30 Ağustos Zafer Bayramı Çelenk Koyma Etkinliği konulu dilekçeye cevap vererek, “İçişleri Bakanlığı’nın 19.08.2020 tarih ve 13383 sayılı Genelgesi ve Umumi Hıfzıssıhha kanunu çerçevesinde sürdürülen salgınla mücadele tedbirleri kapsamında izin verilmediği” şeklindeki resmi yazısıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı’na kutlama yasağı koyduğunu duyurdu.

Vali Yardımcısı H. Volkan Köksal imzalı dilekçe; CHP ve ADD yönetimlerine, Cuma günü mesai saatinden sonra saat 19.45’te teslim edildi.

CHP İL BAŞKANI SEMİHBALABAN: “30 AĞUSTOS ATAMIZ’A SAYGIMIZDIR”

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nı pandemi ile mücadele sınırları kapsamında, sağlığımızı tehlikeye atmayacak şekilde kutlama kararı aldık. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak, Atamız’a saygımızı ve minnetimizi sunacağız. Bu sevgi ve bu coşkulu mutluluk yasaklanabilecek bir duygu değil” dedi. Balaban, Manisa’daki Zafer Bayramı kutlamasına CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in de katılacağını sözlerine ekledi.

İLÇE BAŞKANI HAKAN GÜRTUNCA: “BU BAYRAM, BU ZAFER TÜRKİYE’NİN ZAFERİ”

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca da, “Bu bizim en büyük zaferimiz” sözüyle nitelediği 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tüm yasaklamalara karşı kutlayacaklarını söyledi ve “Manisa Valiliği’nin kutlamalar ile ilgili kararı elimize resmi olarak ulaştı. Ancak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamamak gibi bir karar, kabul edilir ya da uygulanabilir değil. Koronavirüs salgını ile ilgili uyulması gereken kuralları elbette biliyoruz. Diğer tüm etkinliklerimizde olduğu gibi sosyal mesafeye uyarak, maskelerimizi takarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki yerimizi alacağız. Bu zafer, bu bayram sadece CHP’nin bayramı değil. Türkiye’nin bayramıdır. Vatanını, milletini seven herkesi, tüm vatandaşlarımızı yarın meydanlara çağırıyoruz.  Vatanımızın kurtuluşunun simgesi, vatanımızın milletimizin var olma nedeni olan 30 Ağustoz Zafer Bayramı’nı ellerimizde Türk Bayraklarıyla coşkulu bir şekilde kutlamak için biz hazırız” dedi.

ADD MANİSA ŞUBE BAŞKANI HAMZA KOPAL: “YASAKLARI KABUL ETMİYORUZ”

ADD Manisa Şube Başkanı Hamza Kopal ise “Türkiye Cumhuriyeti’nin varoluş zaferi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu yasaklamalarla sindirilemez. Pandemi konusundaki en üst düzeydeki korumacılığımız ve bilincimizle yarın meydanlarda olacağız. Yüzümüzde maskemiz, ellerimizde Türk Bayraklarımızla büyük zaferin 98. yılını yine büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Manisa Valililiği’nin pandemi ile ilgili kararına saygı duyuyoruz ancak koydukları yasağı kabul etmiyoruz. Pandemi kurallarına en üst seviyede uyarak, bayramımızı kutlamaya karar verdiğimizi tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. ” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim