İlk Kirazın satışında üreticilerle birlikte olan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik bereketli bir sezon olmasını diledi.

YILIN İlk Kirazı Sancaklıbozköy mahallesinde satışa sunuldu. Toplam 25 kilo toplanan ilk erkenci kiraz kilosu 150 TL'den satıldı. Şehzadeler ilçesinin Kiraz üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik "Bu gün Manisa'nın Şehzadeler ilçesinin Sancaklıbozköy mahallesindeyiz. Dünya'da kuzey yarım kürenin ilk kirazı burada üretiliyor. Bu gün üretilen ilk kirazları üreticilerimiz ile birlikte satmış olacağız. Bölgemizde yıllık toplamda 20 bin tonluk bir kiraz üretimimiz var. Türkiye'den dünyaya ihraç edilen kirazın 3 te 1 ?i bu bölgeden yani Sancaklıbozköy, Karaoğlanlı ve Sancaklıiğdecik mahallelerimizde üretiliyor. Ben bu yıl kiraz üreticilerimiz için hayırlı bereketli bir sezon olmasını temenni ediyorum. Bu bölgedeki üreticilerimiz en güzel kirazları üretiyorlar. Hem şehrimizin hem ülkemizin ihracatına ciddi bir katkı sağlamış oluyorlar. İlçemizin ve bu mahallelerimizin iklim yapısı ve toprak yapısı sebebiyle en güzel kiraz bölgemizde yetişmektedir. Tüm üreticilerimizi tebrik ediyorum, yiyenler şifa bulsun, ekonomimize katkı olsun. Kazasız afetsiz bereketli bir sezon olmasını diliyorum" dedi.

"YILLIK TOPLAM ERKENCİ KİRAZ ÜRETİMİMİZ 400 KİLO"
Halk arasında erkenci kiraz olarak bilinen kiraz cinsinin toplamda 40 kilo üretile bildiğini ifade eden üretici Hasan Aydın "Bu yıl ki ilk hasadımız yaklaşık 25 kg oldu. Arkasından ikinci hasat olarak ta 100 kg ürün almayı bekliyoruz. Bu erkenci üründe toplamda 400 kg lik bir üretim bekliyoruz. Zaten erkenci ürünlerin hemen ardından normal kiraz hasadımız başlayacak. Cristobalina cinsi olan bu ürün erkenci kiraz olarak biliniyor. Kiraz cinsleri arasında en erken kızaran bir üründür" dedi.

"YILLIK KİRAZ ÜRETİMİ 250 BİN TON"
Şehzadeler ilçesinin kiraz üretimi noktasında dünya da en ön sırlarda olduğunu ifade eden Kiraz Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Kabasakal "Şehzadeler ilçemize bağlı mahallelerimizde kiraz hasadını yapmaya başladık. Erkenci çeşit dediğimiz bir kiraz grubumuz var. Bunun yanı sıra orta erkenci ve orta geçci çeşitleri olarak gruplara ayırdığımız kiraz çeşitlerimiz var. Erkenci çeşitlerden dediğimiz Cristobalina cinsi kirazımızı çok şükür dünyada ilk olarak Şehzadeler ilçemizde yaptık. Bu yıl ki kiraz sezonumuz hem çiftçimize hem ülkemize hayırlısı olsun. Bildiğiniz gibi kiraz meyvesi ülkemizde bir ihraç kalemidir. Bu nedenle Türkiye'nin lokomotif ürünlerinden biridir. Dünya genelinde üretime bakıldığında Amerika ile yarışmaktayız. Yıllık 250 bin tonluk bir üretimimiz var. Bu üretimin 3 te 1'lik bir kısmı ki bu çok büyük bir dilim demektir. Şehzadeler ilçemizde yetişmektedir" dedi.

Yılın ilk ürünü olan Cristobalina cinsi kiraz Sancaklıbozköy mahalle meydanında Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik' in de katılımıyla kilosu 150 TL'den alıcı buldu. Kilosunu 150 TL' den 25 kilo Kirazın tamamını satın alan Tüccar Hüseyin Çimen bereketli bir üretim sezonu olmasını diledi.
Editör: TE Bilişim