Haber: Burhan AKDEMİR

Manisa’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla mehteran eşliğinde yürüdü. Yürüyüş sonunda Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran Manisalılar, 15 Temmuz 2016’da olduğu gibi bir kez daha darbeye karşı dik duruş sergiledi.

PROTOKOLDEN KATILIM YOĞUNDU

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Manisa’da “15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü” düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanan binlerce Manisalı vatandaş, ellerinde Türk bayrakları eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşe, Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

15 TEMMUZ MEYDANINDAN CUMHURİYET MEYDANINA YÜRÜYÜŞ

Mehter takımı eşliğinde binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını dinlendi.

Daha Şehzadeler Belediyesi Mehter Takımı mini bir konser verdi. Konserin ardından Kur’an-ı Kerim okundu.

15 TEMMUZ GAZİSİ DE TÖRENDEYDİ

Törende Salihli nüfusuna kayıtlı olan ve İstanbul’da darbe girişimi sırasında gazi olan Ali Tekçe de eşiyle birlikte Manisa Valisi Ahmet Deniz’in hemen yanında yer aldı.

KONUŞMALARA GEÇİLDİ

Programda ilk olarak konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 15 Temmuz 2016 gününü hatırlatarak, milletin iradesiyle sabaha karşı alçak girişimin akamete uğradığını söyledi.

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de şiir okuyup ardından kısa bir konuşma yaptı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü de Türk milletinin tarihinin birçok döneminde içeriden ve dışarıdan tehdide maruz kaldığını ancak bu alçak ve hain girişimlerin milletin azmi, kararlılığı, birlik ve beraberliği ile tarihe gömüldüğünü vurguladı.

Daha sonra AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur da bir konuşma yaparak 15 Temmuz’u tertip eden hainlerin asla emeline ulaşamayacağını dile getirdi.

ANADOLU SON KALE

Etkinliklerde son konuşmayı Manisa Valisi Ahmet Deniz yaptı. Vali Deniz, konuşmasında özetle şunları dile getirdi:

“Bundan tam 3 yıl önce hain bir girişim yapıldı. Ama milletimizin, cumhurbaşkanımızın dik duruşuyla hain girişim başarısız oldu. Neydi bunların amacı? Türkiye'ye diz çöktürmek istediler. Ama hesapları tutmadı, tutmayacak da. Çünkü bu millet kahraman bir millet. 15 Temmuz gecesi en çok şehit verdiğimiz yer Saraçhane. İstanbul Büyükşehir Belediye binasının önü. Otopsi raporlarında gençlerimizin tamamının göğüs hizasında mermi izleri çıkıyor. Böyle asil bir milletin ferdi olmaktan mutluluk duyuyoruz. Anadolu son kale. Anadolu düşerse Balkanlar, Kafkasya İslam dünyası düşer. Bunu dış güçler de bildiği için her türlü belayı üstümüze salıyor. Bize düşen birliğimize ve beraberliğimize sahip çıkacağız. O zaman ne yaparlarsa yapsınlar bu milleti dize getiremezler. Allah'a şükür savunma sanayimizin yüzde 70'ini kendimiz üretiyoruz. Kendi ürettiğimiz silahlarla şer odaklarının kökünü kazıyoruz.”

Editör: TE Bilişim