Eğitim İş Manisa Şube Başkanı Cem Ok, ÖSYM'nin 09.45 uygulaması nedeniyle ülke genelinde öğrencilerin mağduriyet yaşamasını değerlendirdi. Başkan Ok, "Bu kadar keskin kurallar koymak ne kadar doğru? Fiziki şartlar neden dikkate alınmıyor? Belki yolda kaza geçirdi, park yeri bulamadı, bindiği dolmuş trafiğe takıldı. 15 dakikalık bir süre, bir öğrencinin hayatına mal olacak kadar değerli bir süre mi?" dedi.
ÖĞRENCİ Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından bu yıl ilk kez uygulanan ve bazı öğrencilerin sınava girememesine neden olan 09.45 uygulaması tepkilere yol açtı. Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim İş Manisa Şube Başkanı Cem Ok, YÖK'e ve ÖSYM'ye eleştirilerde bulundu.
Yöneticilerin, bu tür durumlarda öğrencilerin mağduriyet yaşamaması adına esnet payları koyması gerektiğine dikkat çeken Ok, "Öğrencilerimiz çeşitli nedenlerden dolayı sınav yerine 09.45'ten önce gelememiş olabilir. Trafik sorunu ülke genelinde var olan bir sorun. Türkiye'nin birçok tarafından, farklı yer ve mahallelerden farklı okullara gelen öğrencilerimiz var. Okullarını adreslerini, yerlerini dahi bilemeyen öğrenci arkadaşlarımız var. Bu nedenle birçok öğrencimiz mağdur oldu. Bu ayıp Yükseköğretim Kurulu'nun ve ÖSYM'nin ayıbıdır." dedi.
GİREMEYENLER İÇİN ‘TEKRAR' ÖNERİSİ
Öğrencilerin 15 dakikalık gecikmeden dolayı bir yıllık emeğini çöpe atmanın doğru olmadığını dile getiren Ok, "15 dakikalık bir süre, bir öğrencinin hayatına mal olacak kadar değerli bir süre mi? Bu mağduriyetin üstesinden yetkililer acilen gelmelidir. Gerekirse sınava giremeyen öğrencilere bir kez daha sınav hakkı verilmelidir." şeklinde konuştu
"GENEL MERKEZİMİZ ÇALIŞIYOR"
Başkan Ok, "Eğitim İş Genel Merkezi ile bu sorunu görüştük. Onlar da bana çalışma yürüttüklerini bildirdi. Hukukçularımız araştırma içerisinde. Eğer öğrencilerimiz için fayda sağlayacak olursa bu konuyu yargıya taşıyabiliriz. YÖK'ün sığındığı bir konu var. Daha önceden duyurunun yapıldığını söylüyorlar. Ama bu kadar keskin kurallar koymak ne kadar doğru? Fiziki şartlar neden dikkate alınmıyor. Belki yolda kaza geçirdi, park yeri bulamadı, bindiği dolmuş trafiğe takıldı. Bunları dikkate almak lazım." ifadelerini kullandı.

ÖZEL HABER: BURHAN AKDEMİR
Editör: TE Bilişim