Yunusemre Belediyesi, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi amacıyla yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlayarak kurban satış ve kesim yerini kurdu.
Muradiye'de belediyenin Fen işleri ve Temizlik İşleri şantiyesinin karşısındaki alanda oluşturulan Yunusemre Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Yeri yapılan çalışmalarla sağlıklı ve hijyenik bir ortamda kurban satışına ve kesimine uygun hale getirildi. Alanda vatandaşların ve kurban satışı yapan esnafın ihtiyaç duyacağı her şey düşünüldü. Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, kurban satış ve kesim yerinde incelemelerde bulundu. Kılıç Kaya'ya inceleme sırasında Fen İşleri Müdürü Uğur Mimaroğlu ve Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar eşlik etti. Yeni kurulmuş bir belediye olmalarına rağmen kurban satış ve kesim yerini oluşturduklarını belirten Kaya, ilçede kesim alanlarını da belirledikleri dile getirerek, vatandaşlara yapılan düzenlemelere uyması noktasında çağrıda bulundu.
KESİM ÜCRETLERİ BELİRLENDİ
Kurban Bayramı'nda alınacak önlemler ve yapılacak işlemler için Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal başkanlığında ilgili müdürlükler ile bir araya gelinerek komisyon oluşturuldu. Komisyon ilçe sınırları içerisinde kurbanlık satış ve kesim yapılacak yerlerini belirledi. Alınan kararlar gereği belediyenin belirlediği yerler dışında kurban kesimi ve satışı yasaklandı. Komisyon kararına göre Laleli cumartesi pazar yeri, İtfaiye Müdürlüğü bahçesi, Karaköy pazar yeri, yeni Horozköy pazar yeri ve vatandaşların uygun olan bağ, bahçe gibi müsait yerler kesim alanı olarak uygun görüldü. Ayrıca büyükbaş hayvanlar için kesim ücreti 250 TL, küçükbaş hayvanlar için 50 TL olarak belirlendi. Kurban satışı ve kesimi süresince ilgili müdürlükler ve belediye ekiplerince denetimler gerçekleştirileceği bildirildi. Vatandaşların her türlü sorun şikayet ve taleplerini 229 20 20 hattından bildirebilecekleri belirtildi.
"HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ"
Kurban organizasyonu ile ilgili beledinin her türlü hazırlığı tamamladığını vurgulayan Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, "Bu doğrultuda ilçe kaymakamlığımızı önderliğinde bütün ilgili daire amirleri ile beraber komisyonumuz toplandı. 2014 yılı kurban organizasyon ile komisyon kararını aldı. Yeni kurulmuş belediye olmamıza rağmen tüm hazırlıklarımızı tamamladık. İlçenin 4 ayrı noktada kurban kesim yeri oluşturuldu. Muradiye'de Temizlik işleri şantiyesinin hemen yanında kesim ve satış yeri oluşturuldu. Hayvan satıcıları ile kurban almak isteyen vatandaşımızın her türlü konforu güvenliği düşünüldü. Gerekli oto park alanları oluşturuldu. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için ayrı satış yerleri oluşturuldu. Aynı şekilde kesim yerleri ayrıldı. Burada devamlı güvenlik elemanları görev yapacak. Vatandaşımız için dinlenme mekanları da düşünüldü." dedi.
"SAĞLIKLI VE HİJYENİK BİR ORTAM OLUŞTURULDU"
Komisyon kararlarının yer aldığı yönetmeliğin belediyeni internet sitesinde yayınladığını belirten Kılıç Kaya, vatandaşların ve kurban satıcılarının bu karaları iyi okuması gerektiğini dile getirdi.
Kaya, komisyonda alınana kararlarda göre kesim alanları ve özel mülk bahçeler dışında başka bir yerde kesim yapılmasının yasak olduğunu belirterek, " Bu konu ile denetimleri jandarma, polis ve belediyenin zabıta ekipleri tarafından yapacaktır. Bu denetimler çerçevesinde ceza işlemleri de uygulanacaktır. Oluşacak çevre kirliliğini de düşündük. Bunun için de Temizlik İşleri Müdürlüğü gerekli tedbirleri aldı. Burada modern bir mezbahanemiz de var. Sağlıklı ve hijyenik bir ortam oluşturuldu. Burada sağlıklı bir ortamda hem satış hem de kesim yapılabilecek." diye konuştu.
Editör: TE Bilişim