Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Kılıç Kaya, Şule Uygur ve Hakan Akgöl ile meclis üyeleri katıldı.Toplantıda Yuntdağ bölgesinde tarım, ticari ve kültürel alanların oluşturulması kararı alındı.

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Yuntdağı'nın gelecek yıllar için önemli bir yer işgal ettiğini belirterek, "Yuntdağ bölgemizde tarım ve hayvancılığı geliştirerek organik ürünler ile ilgili pazar oluşturmayı, sosyal tesisler ve projeler kurmayı, turistlik faaliyetlerde bulunmayı amaçlıyoruz. Osmancalı mahallemizde sportif faaliyetlerde bulunacağız. Bu projelerimizin hepsi birbirlerini tamamlayan projelerdir. Yuntdağı'mızı geliştirdiğimiz zaman 5-10 sene sonra bu Yuntdağı'mız çok daha farklı bir yerde olacaktır. Yuntdağı'mız gelecek yıllar için çok önemli bir yer işgal etmektedir." diye konuştu.

YENİ MÜDÜRLÜKLER KURULDU
Yunusemre Belediyesi Mart ayı toplantısında Etüd, Proje, Plan, Toplu Konut ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ile Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürlüğü oluşturulması kararı alındı.Yeni oluşturulan Etüd, Proje, Plan, Toplu Konut ve Kentsel Dönüşüm Müdürü olarak Vacide Elmalı görevlendirildi. Vacide Elmalı yeni oluşturulan müdürlükte başarılı projelere imza atacaklarını belirterek, "Kentsel dönüşüm benim hayalimdi bu hayalimi gerçekleştirmek benim için müdürlükten daha önemlidir." dedi.Toplantıda ayrıca Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürlüğü oluşturulması ile ilgili gündem maddesi kabul edildi. Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürlüğü'ne ise Ramiz Çoban getirildi. Çoban, kırsal anlamda başarılı hizmetler yapacağını belirterek, "Yeni oluşturulan müdürlük ile kırsal alanda tarım ve hayvancılık hız kazanacak. Muhtarlar arasında koordinasyon sağlanarak verimli çalışmalar yapılacak." diye konuştu.


Toplantıda Muğla ili Kavaklıdere ilçesinin Yunusemre Belediyesi ile kardeş belediye olması ile ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Yunusemre ile Kavaklıdere kardeş belediye oldu.Yaklaşık 3 saat süren toplantıda 37 gündem maddesi görüşüldü ve oy birliği ile karar altına alındı.
Editör: TE Bilişim