Ahmet ÜNSAL/Manisa

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. Yılı tüm genelinde çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlanırken Manisa merkeze bağlı Yeniköy yerleşim birimindeki Atatürk ilköğretim okulu ve ortaokuluna taşımalı olarak gelen öğrencilerin bayram coşkusu görülmeye değerdi. Güzelköy, Veziroğlu ve Tilki Süleymaniye’den sabahın erken saatlerinde mahallelerine gelen servis araçları ile bayram coşkusunun yaşanacağı Şehzadeler ilçesi Yeniköy mahallesinde bulunan Atatürk İlk-Ortaokuluna geldiler.

Okul Müdürü Mustafa Çakmak koordinesindeki Bayram Düzenleme Komitesindeki okul Müdür Yardımcısı Atilla Dalgıç, halkoyunları öğretmeni Asuman Ciner, Fen Bilgisi öğretmeni Yasemin Deniz, Sınıf öğretmeni Nesibe Başak Uyar çocukların bayram coşkunu eksiksiz yaşamaları için tüm hazırlıkları imece usulü yerine getirdi.

Aynı bahçede bulunan Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerin hazırladığı Halk oyunları ekipleri, Jimnastik, step gösterileri geçmiş dönemde 19 Mayıs stadyumlarındaki gösterileri aratmadı.

Törene katılan davetliler ise öğrencilerin gösterilerini uzun süre ayakta alkışladı.

Palyaçolar ise tüm çocukların yüzlerini bayrama özgü renklerle boyayarak onları bayramın havasına taşıdı.

Okul Müdürü Mustafa Çakmak, koltuğunu öğrencisi Yiğit Şengöz’e devretti.

Her iki okulun yer aldığı bayram coşkusuna Yeniköy muhtarı Levent Bolut, Şehzadeler İlçe Jandarma karakol komutanı Teğmen Gülsen Uçar, Okul Aile Birliği Başkanı Jale Hayta, Yeniköy ilkokulunun eski müdürü ve Manisa Lisen Müdürü Ziya Çiçek ve Güzelköy, Veziroğlu ve Tilki Süleymaniye’den gelen yüzlerce aile okul bahçesindeki 23 Nisan coşkusuna renk kattı.

BAYRAM COŞKUSUNA ELMA ŞEKERİ

Dört yerleşim biriminden 20 bin kişinin katıldığı bayram coşkusuna ismini vermek istemeyen bir hayırseverin gönderdiği yüzlerce elma şekeri jesti damga vurdu. Törene katılan minik öğrenciler başta olmak üzere aileleriyle birlikte törenlere katılan çocuklar elma şekerlerini yerken mutlulukları yüzlerinden okunuyordu.

Okul Müdürü Mustafa Çakmak; “Çocuklarımıza bayram coşkusunu eksiksiz olarak yaşatılmasına katkı sağlayan öğretmenlerimize, Yeniköy halkımıza, hayırseverimize ve tüm çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca törenimize onur veren davetlilerimize sonsuz şükranlarımızı iletiyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim