Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, Manisa’nın Yunusemre ilçesi Karakoca Mahallesi sınırlarındaki parseli eko turizm alanına çevirmek için yaptığı imar planı değişikliği kararına ilişkin CHP örgütleri konuyu mahkemeye taşıdı. CHP’nin bu hamlesi karşısında MHP İl ve Yunusemre İlçe Başkanlıkları ile Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden ardı ardına açıklamalar geldi. Hem MHP teşkilatları, hem de Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan açıklamalarda, CHP’nin bütün iddiaları belgeleriyle yanıtlandı.

MHP Yunusemre İlçe Başkanı Cemal Kutlar, “Yalan yanlış bilgi ve belgelerle hem MHP Büyükşehir Belediye Başkanımızı hem de MHP meclis üyelerini ve Cumhur İttifakını töhmet altında bırakmaya çalışan beyhude çabaları gülerek izlemekteyiz. Neye evet neye hayır dediklerini bilmeyen; siyasetten, teknik bilgi ve birikimden uzak, bir avukatın ağzına yakışmayacak basitlik ve cahillikteki açıklamalar ne hukuka ne de insani değerlere yakışmamaktadır.” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya da “1/5000 ölçekli ekolojik turizm amaçlı nazım imar planı belediye meclisimizde bulunan tüm partilerin ve tüm meclis üyelerin kabulüyle kesinleşmiştir. Ancak her ne hikmetse, 1/5000 ölçekli eko-turizm amaçlı nazım imar planında uygun oyu kullanan CHP’li meclis Üyesi Bülent Mersinli tarafından 1/1000 ölçekli imar planına karşı parselin yola cephesinin bulunmadığı ve orman kanuna aykırı olarak planladığı gerekçesiyle dava açılmıştır. Aynı gerekçelerle Yunusemre Belediyesi Meclis Üyesi olan Mimar Ahmet Anıl Ceylan tarafından yapılan itiraz, davayı açan CHP’li Meclis Üyesi Bülent Mersinli’nin de bulunduğu toplantıda oybirliği ile Büyükşehir meclisimizde reddedilmiştir. Yaşanan bu tutarsızlığa anlam verebilmek mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim