Ülke genelinde olduğu Manisa’da da yaz mevsimi oldukça kurak geçti. Aylar boyunca yeterli yağış olmaması nedeniyle toprak adeta suya hasret kaldı. Kasım ayının son haftasında başlayan yağmurlar son birkaç gündür etkisini arttırarak devam edince, çiftçiler bir nebze olsun sevindi.

Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ bir süredir devam eden yağmur yağışının hem toprak, hem yer altı suları hem de ekili ürünler için oldukça faydalı olduğunu ifade etti.

Altındağ şunları söyledi: “Bu yağmurların çok faydası var. Şu anda tarlada yağmurdan zarar görecek ürün yok. İnşallah böyle devam eder. Yıl kurak gitti çünkü. Buğday ekimleri devam ediyor, ekilmiş alanlar da var. Onlar için de büyük nimet yağan yağmurlar.”

MANİSA’NIN 7 GÜNLÜK HAVA RAPORU

Öte yandan Meteoroloji’den edinilen bilgilere göre Manisa’nın 7 günlük hava tahmin raporunda iki gün daha yağış görünüyor. Kentte önümüzdeki Çarşamba ve Pazar günü yapış görünürken, ilin belli bölgelerinde önümüzdeki hafta içerisinde yağışların aralıklarla da olsa sürmesi öngörülüyor.

Editör: TE Bilişim