Turgutlu OSB hizmet binasında yapılan toplantıya Vali Ahmet Deniz’in yanı sıra Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Faruk Aydın ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda; arsa tahsis prensipleri, 2020 yılı tahmini bütçesi, yönetim ve altyapı aidat bedelleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantının Turgutlu için hayırlı olmasını temenni eden Vali Deniz, “Manisa, sanayisi ile ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. 65 sanayi kuruluşu ve 2500’ü aşkın kişiyi istihdam eden Turgutlu OSB’nin de bu katkıda payı büyük. İl genelindeki organize sanayi bölgelerimiz coğrafi konumları, alt yapı, ulaşım ve nitelikli insan gücüyle yatırımcılar için önemli avantajlar sağlıyor. Önemli desteklerin sağlandığı bu günlerde yatırımcıları, fırsatları değerlendirerek yatırımlarını arttırmaya davet ediyoruz. Bizler de istihdam sağlayan, üreterek ülke ekonomisine katkı sağlayan yatırımcılarımıza gerekli kolaylıkları sağlıyoruz” dedi.

KÜTAŞ TARIM’A ZİYARET

İl genelinde ki sanayi kuruluşu ziyaretlerine devam eden Vali Ahmet Deniz, faaliyetlerini Turgutlu’da sürdüren KÜTAŞ Tarım A.Ş’yi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi’nde baharat üretimi yapan ve 200 kişiye istihdam sağlayan KÜTAŞ Tarım’ı ziyaretinde Vali Ahmet Deniz’e, Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, İlçe Belediye Başkanı Çetin Akın, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk de eşlik etti.

DÜNYADA KEKİK VE DEFNE ÜRETİMİNDE İLK SIRADA

Ziyarette, KÜTAŞ Grup Koordinatörü Dr. Tayfur Akın tarafından şirket ile ilgili Vali Ahmet Deniz’e bilgilendirme yapıldı. Dr. Akın,  40 yıllık geçmişe sahip şirket tarafından Avrupa, Amerika ve Uzak Doğu ülkelerine ihracat yapıldığını, dünyada kekik ve defne üretiminde ilk sırada, adaçayı üretiminde ise ilk üçte yer aldıklarını aktardı.  Bilgilendirmenin ardından Vali Deniz ve beraberindeki heyet, üretim tesislerini gezerek çalışanlarla sohbet etti.

VALİ DENİZ’DEN ŞİRKET ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR

Hijyenik ortamda yapılan üretim ve sağlanan istihdam sebebiyle memnuniyetini ifade eden Vali Deniz, “Üretim yapan, istihdam sağlayan ve ülkeye döviz kazandıran sanayi kuruluşlarını her fırsatta ziyaret etmeye çalışıyoruz. Burada da çok modern tesislerde üretim yapıldığını gördük. Türkiye birçok endemik bitkiye ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra yine dünya mutfaklarında kullanılan birçok baharatın anavatanı da bu coğrafya. Bunların modern tesislerde işlenerek sofralarımızda yerini alması, yurt dışındaki ülkelere satılması önemli” dedi.

Editör: TE Bilişim