Çin’de başladıktan sonra tüm dünyayı etkisi altına alan, ülkemizde de ölümlere yol açan koronavirüse karşı bütün herkes seferberlik ilan etmiş durumda. Kent genelinde herkes virüsün yayılmaması için bir şeyler yapmaya çalışırken, Manisa Bakkallar Odası da temel gıda olan ekmekle alakalı bir çalışma yaptı.

Manisa Bakkallar Odası Başkanı Saffet Taşkıncan, kendilerine üye olan yaklaşık bin 300 iş yerine broşür dağıtarak ekmeğe dokunulmadan seçilmesi adına farkındalık çalışması yaptı.

Manisa Bakkallar Odası Başkanı Saffet Taşkıncan ‘Ekmeğime Dokunma’ başlığı ile hazırlattığı minik dövizler içerisine yazdıkları ‘Kendi sağlığımız ve başkalarının sağlığı için ekmeğimizi elimizle değil gözümüzle seçelim’ uyarılı belgeleri şehirde bulunan bin 300 bakkala dağıttı.

Dağıtım sonrası açıklamalarda bulunan Taşkıncan, “Koronavirüsle mücadele edilen şu günlerde, sofralarımızın olmazsa olmazı konumundaki ekmeğin temiz kalması çok önemli. Bu nedenle böyle bir çalışma yaptık. Vatandaşımız ekmeği gözüyle seçip alsın, ekmeklere dokunup virüs bulaşma ihtimalini arttırmasın istiyoruz. Ekmeği ya bakkallar versin, ya da halkımız gözüyle seçip, diğer ekmeklere dokunmadan alacağı ekmeği alsın. İlk etapta böyle bir çalışma yaptık. İlerleyen süreçte her ekmeğin poşetlenmesi ya da kese kağıdında satılması gibi bir proje de geliştirilebilir ancak en azından şu anda böyle bir çözüm faydalı olacaktır.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim