Manisa Büyükşehir Belediyesi, geleneksel el halılarının tanıtımını yapmak ve köylerde yaşayan kadınlarının istihdamına katkı sağlayabilmek amacıyla önemli bir projeye imza attı. “Kadınlar Üretiyor Ekonomi Canlanıyor” projesiyle Zafer Kalkınma Ajansı’ndan %84 destek oranıyla hibe alan Manisa Büyükşehir Belediyesi, projenin hayata geçmesi için çalışmalara başladı. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan, el dokuma halı tezgâhlarını yerinde incelemek, saha çalışması yapmak için Yuntdağı bölgesinde köyleri ziyaret etti.

PROJE HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Proje hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Yuntdağı el halılarının coğrafi işaretlemesini aldık, bu geleneksel el halılarının tanıtımını yapmak, dokuma faaliyetlerini yeniden canlandırmak, köylerde yaşayan kadınlarımıza istihdam sağlamak istiyoruz. Bu anlamda, Zafer Kalkınma Ajansından da %84 destek oranıyla hibe alan “Kadınlar Üretiyor Ekonomi Canlanıyor” projesi kapsamında Yuntdağı bölgesinde el dokuma halı tezgâhlarını yerinde inceledik, saha çalışması gerçekleştirdik. Mahalle muhtarlarıyla ve bölge halkıyla bir araya geldik. Onlarda projeyi destekliyor” dedi.

Geleneksel el halılarının yeniden faaliyete geçirileceğini ifade eden Özcan, “Bunun için belirlenen köylere el dokuma tezgah atölyeleri kurulacak. Dokuma yapan kadınlarımıza istihdam sağlanacak. Bu dokunan halıların yurt içi ve yurt dışı tanıtımını da Manisa Büyükşehir Belediyesi üstlenecek ”ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilişim