Ahmet ÜNSAL/Manisa

Çin’den patlak veren ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alarak ölümlerin yaşanmasına neden olan ‘Koranavirüs’ Türkiye’de bir dizi önlemleri beraberinde getirdi. Tüm Türkiye’nin yıllardır akın ettiği her derde deva olarak nitelendirilen Manisa’daki Yunusemre ilçesine bağlı Demirci Mahalllesi’ndeki şifalı suya gitmek isteyenler de jandarma birimlerince durduruldu.

Diyabet şekeri dengelenmesinde, mide ülserinde, guatrın tedavisinde etkili sonuçlar verdiği iddiasıyla Türkiye’nin çeşitli illerinin yanı sıra yurt dışında gelenlerin akınına uğrayan suyu almak için yollara düşenler su yatağına yakın bölgede jandarma tarafından durdurularak gerekli izahatın ardından geri yollandı.

Manisa’ya 23 kilometre uzaklıkta bulunan Demirci Şifalı Su tesislerindeki bir kişi şifalı suyun alımının durdurulduğu olayını doğrulayarak; “Tüm ülkeyi tehdidi altına alan Koronavirüs’ün etkisi dolayısıyla böyle bir karar alındı. Çünkü gerek hafta içi gerekse hafta sonu su almaya gelenler dolayısıyla kaynağın bulunduğu bölge adeta insan seline neden oluyordu. Sanırım insan toplulukların yoğunlukta bulunması ve virüsün bulaşma ihtimalinin yüksekliği nedeniyle su alımlarının gececi olarak yasaklandığını jandarma birimleri vakfımıza bildirdi. Biz de bu yasağa uymak dorumundayız” dedi

Her derde şifa olarak değerlendirilen Demirci Şifalı Su kaynağı jandarma komutanlığı birimleri ile Demirci köyü muhtarı Adnan Erboş önderliğinde kapatıldı.

Jandarma ekipleri ise su kaynağın gececi olarak kapatılmasından haberdar olmadan yollara düşen araç sürücülerine gerekli izah yapılarak geri dönmeleri yönünden uyarıda bulundu.

Editör: TE Bilişim