Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanlığı, sağlıkçılara yönelik bir gece düzenledi. Manisa Öğretmenevi’nde düzenlenen geceye ev sahibi Türk Sağlık Manisa Şube Başkanı Aydın Akagündüz ve yönetiminin yanı sıra, Türk Sağlık Sen eski şube başkanı ve MHP Manisa İl Başkan Yardımcısı Ali Dağlıoğlu, MASKİ Abone İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Hamit Aydın,  Türk Haber Sen Şube Başkanı Serkan Bezciler, Türk Kültür Sanat Sen Temsilcisi Selma Seğmen, Türk İmar Sen İl Temsilcisi Serdar Aksu, sendika üyesi olan ve olmayan sağlıkçılar katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Türk Sağlık Manisa Şube Başkanı Aydın Akagündüz, yoğun çalışma temposundan dolayı sağlıkçıların günlerini ayrı ayrı kutlayamadıklarından yakınarak, böyle bir geceyi organize etmelerindeki amacın, bu eksikliği gidermek olduğuna vurgu yaptı.

Akagündüz sözlerine şöyle devam etti: “Dünyayı etkisi altına alan Covid salgını hayatımıza girdiğinden beri 600’den fazla sağlık çalışanı arkadaşımızı şehit verdik.  100 binin üstünde arkadaşımız virüse yakalandı. Devletin verdiği görevle millete şifa dağıtırken şehit olan tüm sağlık çalışanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların emsalsiz fedakârlıkları ve canlarını vererek ortaya koydukları hizmet, sağlık çalışanlarının bu ülkeye bağlılıklarını ve bu uğurda nelerden vazgeçebildiklerinin çok önemli bir göstergesidir. 2 yıldır sağlık çalışanları ailelerini ve sosyal hayatı unuttular, salgına rağmen 7/24 hizmet ürettiler. İzin gibi temel ihtiyaçları unuttu, esnek mesai gibi kavramlar ise hiç yanlarına uğramadı. Şiddet ve mobbing devam ediyor. Korkunç saldırılara sağlık çalışanları maruz kalıyorlar. Sağlık çalışanları emek veriyor, tüm gücüyle hizmet üretiyor ama sıfır döner sermaye alıyor, adı tavandan kendi yavandan olan bir düzenleme ile geçiştirilmeye çalışılıyor. Sağlık çalışanlarını herkes alkışlıyor ama iş hakkını vermeye, mağduriyetini çözmeye gelince her ne hikmetse somut adımlar atılmıyor.  Bu durumun artık son bulmasını istiyoruz. Türk Sağlık-Sen olarak bu zor süreçte her zaman ve her şartta sağlık çalışanlarının yanında olduk.  Çalışanın hakkı ve emeği için alanlara çıkıp basın açıklaması yaptık, haksızlıklara karşı davalar açtık. Başvuru ve görüşmelerle çözüm istedik, mücadeleden hiç geri durmadık. Hep çalışanın yanında olduk. Bazı sorunları çözdük, bazı meselelerde ilerleme kaydettik fakat isteğimiz maaşa zam şeklinde tek ödeme, döner sermayede iyileştirme, sözleşmelilere kadro, hizmetlilere memurluk, 3600 ek gösterge, kreş v.b temel meselelerin halledilmesidir. Bunun içinde mücadeleye devam edeceğiz. Bu duruma bir an önce çare üretilmelidir. Ücretler konusunda uzun zamandır dile getirdiğimiz maaşa zam şeklinde tek ödeme, refah payı verilmesi ve enflasyon farkının aylık ödenmesi hususları bir an önce uygulamaya konulmalıdır. Nihayetinde uzun uğraşlar verdiğimiz şiddet ile ilgili yeni bir düzenlemenin TBMM’de bu hafta yasallaşıp yürürlüğe girdi. Sağlık hizmetlerinin daha verimli olması, çalışanın yüzünün gülmesi, Mutlu Çalışan, Mutlu Türkiye İdealimize ulaşmamızın anahtarı hakkı teslim etmekten, emek veren alın teri dökenler için gereğini yapmaktan geçmektedir. Çalışan huzursuz, mutsuz ve ekonomik olarak dar boğazda iken ne yapılırsa yapılsın bir anlamı ve faydası yoktur. Bu nedenle önerilerimizi sunuyor, çözüm istiyoruz. Taleplerimiz makul, haklı ve gerçekçidir. Çalışanların penceresinden bakarak sıkıntıları dile getiriyoruz.  Kazanana kadar da mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi herkese ilan ediyoruz. Önemli gün ve haftaların bayram tadında geçmesinin yolunun sağlık çalışanların taleplerinin hayata geçirildikten sonra olacağını ısrarla vurguluyoruz. Bu vesileyle tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımızı Türk Sağlık-Sen ailemize bir kez daha davet ediyoruz.”

Gecede  sağlık çalışanları çalınan müzikler eşliğinde doyasıya eğlenerek stres attı. Gece, ilerleyen saatlere kadar coşkulu bir şekilde devam etti. Gece katılanlar da Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Aydın Akagündüz ve yönetimine teşekkürlerini iletti.

Editör: TE Bilişim