Haber: Ahmet ÜNSAL

Bugüne kadar meydana gelen deprem, afet ve benzeri doğa facialarında binlerce vatandaşı kurtararak onlara can olan Manisa’daki gönüllü kahramanlar iki gün boyunca sürecek olan ‘Afet Farkındalık eğitim kampında’ bugüne kadar olan faaliyetlerini pekiştirecekler. Kampa yeni katılım gösterenlerde verilecek eğitimlerle yeni boyut kazanacaklar.

180 kişilik büyük aile olan kahramanlar pandemi sürecinden sonra ilk kez bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı. Spil’in zirvesine adeta eğitim üssü kuran kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşları iki gün boyunca meydana gelebilecek deprem, sel, trafik kazalarında vatandaşlara müdahale ederken yapılması gerekenleri ele alacak.

Etkinliğe, Manisa AFAD, AKUT, UMKE, İtfaiye, Türk Kızılayı, MAT, İHH, Tamga, Manisa İzcilik Kulübü, Spil Dağcılık, ANDA ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nden oluşan birimlerin katıldığını dile getiren Manisa AFAD İl Müdürü Güray Karakaya; “Spil zirvesinde sürecek olan  ‘2021 yılı kampı’nda katılımcılara çadır kurulum eğitim, afet bilinci eğitimi, hafif arama kurtarma eğitimi verilecek. Aslında her şeyden önce aramıza katılan gönüllü gençlerin kaynaşması da sağlanacak.” dedi.

Editör: TE Bilişim